19 Kasım 2018 Pazartesi

Yeni Orduspor Maçı Öncesi

Ligin 1/3'lük bölümü geride kalırken, 13 maçta 14 puanla 14. sırada yer alan Karşıyaka, tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı. İlk 6 haftanın düşük performanslı takımı, yerini galibiyet iştahı olan ve hırslı bir takıma bırakırken, antrenör Mesut Toros'un yadsıtılamaz katkısını rakamlar da gösteriyor.

Mesut Hoca göreve geldiğinden beri çıktığı 6 maçtan 9 puan çıkarttı. Bu 6 maçta 3 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.  Yeşil kırmızılılar bu bölümde oynadıkları 3 iç saha maçında yenilgi almadı. Bu sezon henüz iki mac üstüste 3 puan alınamadı ancak, 3 maçtır yenilgi yüzü görülmemesi ve takımın oynadığı maçlarda galibiyeti kovalayan taraf olması taraftarı ümitlendiriyor.



Karşıyaka, ilk yarının kalan son 4 maçında Yeni Orduspor (d), Adıyaman 1954, Sultanbeyli Bld (d), Elaziz Bld ile oynayacak. Özellikle iç sahada karşılaşacağını Adıyaman ve Elazığ ekipleri, Kaf Kaf'ın sıralamada altına alarak rahat bölgeye erişmek istediği hedef takımlar. Devre arasında bazı takımların takviye yaparak güçleneceği gerçeği, transfer yasağı devam eden Karşıyaka'yı zorlayacak gibi görünüyor. Bu nedenle kalan son 4 maçta alınacak her puan çok kıymetli. Bu dönemde alınacak 6 ve üzeri puanlar Karşıyaka'yı ilk 10'a bile sokabilir. Liderle arasında 11 puan fark olan Kaf Kaf, 8-9 puan alabilirse hiç beklemedigi bir potada bulabilir kendisini. Gerçekçi gözle bakan Karşıyakalılar, sıkıntı yaşanmayacak bir pozisyonda ligi tamamlamanın kafi geleceği görüşünde hemfikirler. Ligin yapısı itibari ile 35 puan üzerinde toplayan takımlar, ligin sonunu rahat getirecek. Bu demek oluyor ki, 13 haftada 14 puan toplayan KSK, aynı tempoyu sürdürürse sezon sonunda 40 puan barajında olacaktır. Bu puana ne kadar önce ulaşılırsa o kadar rahat bir sezon geçecektir. Ancak ligin ikinci yarısı fikstür açısından daha zorlu olacak. İkinci yarı itibari ile üst sıralara oynayan takımlarla içerde, alt sırada yer alan rakiplerle dış sahada oynanacak.

Son haftalarda cezalı oyuncuları nedeni ile sıkıntı yaşayan Kaf Kaf'ta Battal, Mustafa Aşan, Metin kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler. Cezası tamamlanan Cenk Özbey takıma dönerken, direk kırmızı kartla oyun dışında kalan Anıl Çıracı, Tahkim kararını bekleyecek. 

Bu hafta sonu oynanacak Yeni Orduspor ise bir süredir performans olarak düşüşte. Son 5 maçında galip gelemedi. İlk 8 hafta namağlup olan takım son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla antrenör değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Evinde Adıyaman'a yenilip, Elaziz'le berabere kalan takım, 13 maçta 20 puan alarak 4.sırada kendisine yer buldu. En golcü oyuncuları Burak Ozer ve Sebahattin Usta 4'er golle skor yükünü üstleniyorlar. Takımda Karşıyakalıların yakinen tanıdığı bir isim olan Ramazan Sal oynuyor. Ramazan en son geçtiğimiz sezon Sakaryaspor forması giyerken, İzmir'de oynanan maçta yaptığı hareketlerle tribünün tepkisini çekmiş, sonrasında sosyal ortamlardan yanlış anlaşıldığını açıklamak zorunda kalmıştı. 

Yeni Orduspor, Tire 1922'den ayrılan teknik direktör Nihat Balan ile sözleşme imzaladıktan sonra çıktığı ilk maçta Van BBSK deplasmanında 0-2 öne geçtikten sonra son dakikalarda yedikleri gollerle galibiyeti kaçıran taraf oldu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder