4 Kasım 2018 Pazar

Karşıyaka SK 1-0 Pazarspor (04/11/2018)

Mutlak 3 puan için sahaya çıkan Karşıyaka, nefis bir havada oynanan maçta Pazarspor'u 1-0 ile geçmeyi başardı. 

Ligde istediği seriyi yakalayamayan Karşıyaka geçtiğimiz hafta Ofspor deplasmanından eli boş dönmüş ve tekrar riskli bölgeye gerilemişti. Ligin 1/3'lük bölümü geride kalmışken bu maçta kaybedilecek puanlar, Karşıyaka'yı ilerleyen günlerde oldukça terletecekti. Üstüne üstlük Pazarspor hafta içinde oynadığı Kupa maçında hem yorulmuş, hemde farklı yenilerek motivasyonunu yitirmişti. Yaklaşık 26 derece hava sıcaklığında çok güzel bir ortamda sahaya ideale yakın kadrosuyla çıktı Karşıyaka. Sakatlığı geçen Doğukan ilk 11, Battal ise yedek soyunmuştu. Tribünlerde 1200 civarı taraftar Kaf Kaf'ını desteklemeye gelmişti.  

Sahaya Erdoğan, Metin, Cenk, Anıl, Onur, Fatih, Arif, Mustafa Aşan, Hakan, Doğukan, Harun ilk 11'i ile çıkan Karşıyaka'ya karşılık, Pazarspor Ceyhun, Tamer, Uğur, Ömer, Mert, Maksut, Emin, Sinan, Mehmet, Soner, Ozan kadrosuyla çıktı. Maçın hakemliğini Muş bölgesinden Mehmet Şükrü Közcü yaptı. 
Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Maça iki tarafta hücum etme isteği ile başladı. Rakip defansı yoklayan girişimler ilk on dakikada sonuç vermese de, rakip Pazarspor'un etkili sağ ve sol kanat oyuncularının maçta sorun çıkartabileceği görülüyordu. 

Maçın henüz 19. dakikasında sakatlanarak oyunu sedye ile terk eden Doğukan, yerini Özgür'e bıraktı. Bu zorunlu değişiklik takımın kurgusunu da değiştirecekti. Özgür, sol beke gelerek Onur'un yerini alırken, Onur daha öne çıkıp, Mustafa Aşan'la birlikte sol açıkta dönüşümlü görev yaptılar. 

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde maçın Karşıyaka adına en tehlikeli pozisyonunu Onur altı pasın sol köşesinde önüne düşen topu defansa nişanlayarak değerlendiremedi. Sağ taraftan Hakan'ın ortasına bomboş pozisyonda hakim olan Onur, topu düzeltip vurmasına rağmen topu ağlarla buluşturumadı. 

Uzun toplarla, çok hızlı kanat oyuncularını kaçırmaya çalışan Pazarspor, 30. dakikada Metin'in kendi yarı sahasının ortasında ıskaladığı pozisyonu iyi takip eden sağ açık Sinan, hızla ceza sahasına yöneldi. Kademeye koşan Arif'in müdahalesi ile rakip oyuncu ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Arif bu pozisyonda sarı kart gördü. Penaltıyı Pazarspor'un diğer bir etkili ismi ve duran topları kullanan Soner kullandı. Kaleci Erdoğan'ın kurtardığı pozisyonu Onur kornere göndererek Karşıyaka'yı büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Bu dakikadan sonra Karşıyaka sahada çok daha hırslı ve istekli görünmeye başladı. Arif oyunu daha önde kurmaya dolayısı ile hücumda daha hızlı çoğalmaya başladı.

İlk yarının geri kalan bölümlerinde oyunu daha önde kurup, hücum organizasyonunu zenginleştirmeye çalışan Kaf Kaf, atak bir oyun oynasa da rakibini boğacak baskıyı oluşturamadı. 

İkinci yarıya kaldığı yerden başladı Kaf Kaf, ilk dakikalardan itibaren, oyunu rakip sahaya yıkmak gole bir an önce ulaşmak istiyordu. Solda Onur ve Mustafa Aşan, sağda Anıl ve Harun yakın oyunları tehlikeli pozisyonlar üretmeye başlattı. Bu öne taşınmış oyuna karşılık Pazarspor yakaladığı topları çok hızlı iki oyuncusu Sinan ve Soner'e atarak hızlı kontra ataklar yakalama niyetindeydi. Bu denemelerden birisinde 51. dakika da Soner topu auta attı. 

57. dakikada Onur, Hakan Kuş verkaçında Onur sol taraftan ceza sahasına inerek altıpasa kadar geldi, herkes içerideki Hakan'a topu çıkaracağını beklerken sürpriz bir şekilde kaleyi gören Onur'un şutunu kaleci ayakları ile kornere gönderdi. 

60. dakikada Mustafa Aşan, Onur organizasyonunda, Aşan topu  soldan alarak 18'e doğru topla girdi. Bu pozisyonda kaleyi karşıdan görerek çektiği sert ve düzgün şutu kaleci son anda kornere tokatladı. 

61. dakikada ileriye atılan uzun topa müdahale etmek için çıkan Pazar kalecisini takip eden Hakan Kuş, rakibinin hata yapmasını bekledi. Topu taca kadar kovalayan ve çıkması ile birlikte hemen atışı kullanmak isteyen Hakan'a kaleci Ceyhun müdahale edince, centilmenlik dışı faul kazanıldı. Bu mücadele son bir kaç dakikadır Pazarspor kalesini abluka altına alan Karşıyaka'yı daha da kamçıladı. 

Nitekim 62. dakika da topu rakip yarı sahadaki baskısıyla kazanan Arif 2 kişiyi çalımladıktan sonra sol ayakla uzak köşeye göndererek Karşıyaka'yı 1-0 öne geçirdi. 

Bu dakikadan sonra Pazarspor topa hakim olup, Karşıyaka'nın sahasına yüklendi. Yaklaşık 10 dakikalık yoğun baskıya, Hakan'ın ileride hakim olduğu toplar, Harun ve Mustafa'nın çizgiden taşıdığı toplarla karşılık veren ve bunaltıcı baskıyı atlatan Karşıyaka, zaman zaman bulduğu pozisyonlarda başarıya ulaşamadı. 

Son dakikalara girilirken Battal'ın frikikten, Hakan'ın ceza sahası dışından denediği tehlikeli şutlar haricinde top Karşıyaka'nın hakimiyetinde girildi. Uzatmalar gösterilirken ileriye atılan bir topta defansın arkasına sarkan Ozan, hızla kaleye yöneldi. Kaleci Erdoğan hatalı bir kararla topa çıkınca, Ozan'ın üzerinden aşırttığı topu Cenk çizgiden çıkarttı. Bu pozisyondan sonra kayda değer bir pozisyon olmadı ve Karşıyaka maçtan 3 puanla ayrıldı. 

Görüntünün olası içeriği: 25 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Bu skorun ardından Karşıyaka puanını 12'ye çıkartarak 13. sıraya yükselirken, tehlikeli bölgeden uzaklaştı. Önümüzdeki ligin diğer bir İzmir'lisi  Bergama'ya konuk olacak.


Maçın Yorumu 


Yaklaşık 4 sezondur bir arada oynayan Karşıyaka, bu ligin şüphesiz en tecrübeli takımı. Sezon başında hiç kimse bu sıralarda yer alacağını tahmin etmiyordu. Ama yönetimin özverisine rağmen yaptığı teknik hata, sezona hazır girecek ekibi tükenmişlik sendromuna itti. Birbirini tanımayan halı saha oyuncuları bile Karşıyaka'dan daha fazla pas trafiği yapar, maçı kazanma adına daha istekli olur dediğimiz 7-8 maç sayabiliriz. Bu duruma yönetimin hatalı kararı ile sezona hazırlayan hocanın yerine daha kötü bir hata yaparak tecrübesi neredeyse olmayan bir antrenörü getirmesi sebep oldu. Neyseki Mesut Hoca ne istediğini bilen bir hoca gibi görünüyor. Geldiği ilk günden itibaren takımı öne taşımaya çalışan, gol bulmadıkça puan alınamayacağını düşündüren bir hoca görünümünde. Eldeki imkanlar kıt ama sonsuz bir enerji var. Ve bu lig teknik değil enerjik bir lig. 

Gelelim oyunculara, Hakan Kuş, Karşıyaka forması ile en etkili oynadığı maçını geride bıraktı. Atılan topları kafayla indirmesi, topu saklaması ve dağıtması, oyunu ileriye taşımaya çalışan Arif'in çok işine yaradı. Arif kademeye girip, penaltıya sebep olduktan sonra inanılmaz bir şekilde oyuna hakim oldu. Mustafa Aşan genç oyuncuları utandırmaya devam ediyor. Koşuyor, basıyor, istiyor umarız kardeşleri onun mücade seviyesine ulaşırlar. Maçın gizli kahramanları Anıl, Fatih ve Onur, ileri oyunculara öyle destek oldular ki Karşıyaka seyircisi bu maçtan puan kaybı olacağını maç içinde hiç hissetmediler. 

Kaleci Erdoğan, çok aktif bir kaleci, oyunu seyretmiyor içinde bulunmak istiyor. Bu isteği zaman zaman ceza sahası dışına çıkışlarla neticeleniyor. Ama iki stoperin takip ettiği pozisyonda ceza sahasına çıkmak büyük hatadır. Kalecilerin bu hatayı yapma lüksü yoktur. Penaltıyı harika kurtarıp, aşırtma gol yeseydi, kimse yaptığı kurtarışı hatırlamazdı. Biraz dikkat. 

Diğer taraftan sağ açıkta oynayan Harun'a biraz değinmek gerek. Çok yetenekli olduğu kesin. Ama çok güçsüz. Her ikili pozisyonda savruldu. Çabuk yoruldu. Bu takım onunla oynadığında bir başka oynuyor bu kabul ama bu lig teknik değil fizik ligi. Dolayısı ile mücadele kazanamazsa çok dayanamaz. 

Uzun zaman sonra Karşıyaka seyircisi rahat bir maç izledi. Rakip aslında zayıf bir rakip değildi ama Karşıyaka kenar yönetimden destek görüyordu ilk defa.Ayrıca sahaya sürülen 11 ve oyun içi değişiklikler çok yerinde göründü. Mustafa Aşan ileride bir dinamo gibiydi ancak gole yönelen bir oyuncu değil. Forvet Hakan Kuş'un soluna Doğukan, sağına Harun arkasına Arif ile başlaması, Arif'in ardına ise Mustafa Aşan ve Fatih ile yayılması denenmelidir. 

Battal bu takımın özü... Ama son iki senedir o öz, kendini yemeye başladı. Dün geç girdi oyuna ama yorgun girdi. Battal'ın bu takıma vereceği katkı, takımın alacağı puan veya puanları 2'ye katlar. Transfer yasağındaki takıma yapılmış en büyük transfer olur. Emin olsun, buna en çok Mustafa Aşan ve Hakan Kuş sevinir. Biri abilik konusunda, diğeri gol konusunda desteğe ihtiyac duyuyor. Bir an önce toparlansa Forvet arkasına geçse, ardına Arif ve Aşan'ı alsa gümbür gümbür takımını hücuma kaldırsa... Bekliyoruz.. .

Görsel Kaynak: Karşıyaka Spor Kulübü Resmi Facebook Hesabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder