22 Ekim 2018 Pazartesi

Karşıyaka SK 1 -0 Osmaniyespor FK (22 Ekim 2018)

Karşıyaka, 3. Lig 2. Grubun 9. haftasının kapanış maçında Atatürk Stadı'nda ağırladığı Osmaniyespor karşısında tek golle 3 puanı alarak 5 hafta sonra 3 puanı hatırladı.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, spor yapan insanlar, çim, stadyum ve açık hava


Maçın mesai saatleri içerisinde oynanması nedeni ile ilgi çok yoktu. Tribünlerde 1000 civarında yeşil kırmızılı taraftar yerini almıştı. Maça Erdoğan, Cenk, Metin, Onur, Anıl, Özgür, Fatih, Arif, Battal, Doğukan, Hakan 11'i ile çıkan Karşıyaka, ideale yakın bir kadroyu sahaya sürmüş gibi görünüyordu. 

Maça topa hakim olmak ve olgun ataklar organize etmek istediğini düşündüren bir oyun düzeni ile başlayan Mesut Hoca, defansa gelip top alarak oyunu kendi yarı sahasında kurmaya çalışan Arif'i bu göreve vermiş gibiydi. Nitekim ilk 15 dk içerisinde sağ kanattan Anıl'ı 30-40 metrelik uzun toplarla rakip defansın arkasına sarkıtma çabaları başarılı oldu. Hatta bunlardan birisinde Anıl'ın nefis ortasını önünde bulan Doğukan, arka direkte topa vuramayarak pozisyonu harcadı. Ama bu kadar geriden ve uzun toplarla oyun kurmak çok inandırıcı görünmüyordu ki hiç bir Karşıyakalı oyuncu da bu çabaya ortak olacak koşuları yapmadı. Anıl da 3-4 denemeden sonra vazgeçti. Diğer kanatta görev alan Doğukan ise tercih edilmediği için ilk yarıda kendisini unutturdu. İlk yarının ortaları geçmişken Battal'ın ceza sahası içinde kendisine gelen topu röveşata ile kale gönderme çabası, ilk yarının tek şutu ve tek isabetli şutu olarak kayda geçti. 

Hakem'in ilk yarı da rakibini arkadan çeken Arif'e gösterdiği sarı kart biraz ağırdı. Hem oyunun başı hem de çok sert bir müdahale değildi. Ayrıca gole giden bir tehlike de arz etmiyordu.


İkinci yarı başlarken takımda hiç bir değişiklik yapılmamış ve sahaya ilk yarının 3 pası üstüste yapamayan, koşmaya niyeti olmayan 11'i tekrar sahaya çıkmıştı. Ama 50. dakikada taraftar uyanmaya başladı ve o dakikaya kadar sessiz devam eden maçta taraftarın sesi duyulmaya başladı. Bu biraz olsun takımın uyanmasını sağladı. Ama taktikte hiç bir değişiklik olmadığından nafile çabaları ancak 59. dakika da oyuna giren Harun biraz değiştirdi. Maçta varlık göstermeyen Doğukan'ın yerine oyuna giren Harun bir nebze hareket getirerek bir korner kazanılmasına, kornerden karambole düşen topa vurarak gol kazanılmasına, 5 hafta sonra 3 puana ve sonu kabusa giden gidişhata noktayı koydu.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, spor yapan insanlar, stadyum ve açık hava
62. dakikada açık tribün tarafından kullanılan köşe vuruşunun arka direğe sekmesiyle orada biten Harun, topun filelere gitmesini sağlayarak takımına hayat verdi. 

Bu saatten sonra sanki hiç bir şey değişmemiş gibi kör dövüşü maça devam edildi. Taa ki maçın son 3-4 dakikasına gelene kadar. Karşıyaka'nın hiç bir şey yapmaya niyeti olmadığını anlayan Osmaniyespor'un bir kaç tecrübeli ve hırslı oyuncusu, topları şişirerek KSK defansının ortasına düşürmeye çalıştı. Bu baskı denemeyecek doldur boşalt denemeleri Karşıyaka'yı takım olarak paniğe sevk etti ve adına yakışmayacak acizlikte bir 8-9 dakikanın Karşıyakalılar tarafından izlenmesine sebep oldu. 

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte derin bir oh çeken tribünler aslında oyundan hiç memnun olamadılar. 

Bu 3 puan Karşıyaka'nın düşme hattının 2 sıra üstüne çıkmasını sağlarken, geçtiğimiz hafta alınan 1 puanın da anlamlanmasına sebep oldu. 

Önümüzdeki hafta Ofspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Karşıyaka, 4-5 günlük dönemde Mesut hocanın takımı daha iyi tanımasını sağlayacak kadar antreman yapma şansına sahip olacak. 

Maça dair görüntü bu şekildeyken biraz eleştiri yapmakta fayda var. 

Bugünün kötüleri Doğukan, Erdoğan, Onur ve Battal'dı. İyileri ise Fatih ve Anıl gibi görünüyordu. 
Saha, 3 pas yapamayan, yaptıkları pasları şut sertliğinde gönderen, hiç bir pası alamayan oyuncularla doluydu. Maçın neredeyse tamamında gözlenen bu beceriksizlikleri, Mesut Hoca'da kenarda izledi.  Oyuna müdahale edecek Harun, Görkem daha önce oyuna girmiş olsaydı hatta Bartu ikinci yarıya başlasaydı,  belki biraz kımıldanma olabilirdi. Bu dar rotasyonda 7 günde 3 maç kaldırabilecek kondisyonun olmadığı bariz görülüyordu. Karşıyaka bu ligde tüm takımları yenebilecek güçte. Ama o mental güç maalesef gitmiş. Yenilmeye alışmış, kendini motive edemeyen, maçı kazanma arzunu göstermeyen oyuncularla bu ligin gitmesi çok zor. Mesut Hoca günde 2 antreman yapıyorsa 2 tane de mental antreman yaptırmalı. Atak yapmadan, şut çekmeden puan almak, alınacak tesadüfi puanlarla ligi götürmek akıl işi değil. Kimse puana aldanmasın, Osmaniyespor çok kötü bir durumda geldi Karşıyaka'nın karşısına öyle ki hocası bile yoktu. Yardımcılar tarafından takım sahaya sürülmüştü. Onlarda tek organize atak yapamadılar ama son dakikalarda maça Karşıyaka'nın hiç yapamadığı şekilde ağırlıklarını koydular. Karşıyakalı oyuncular neredeyse 4 senedir bir arada oynuyorlar ve onlar kadar birarada oynamış başka takım yok bu ligde. Bu avantaj olması gereken bir durumken sürekli geriye gitmelerinin başka biz izahı olamaz. Acilen motivasyona yönelik çalışmalar başlamalı.

Görseller: Karşıyaka Spor Kulübü Resmi Facebook Sayfası'ndan Alıntıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder