4 Mart 2019 Pazartesi

Altındağ Belediyespor 0-1 Karşıyaka

Ligin 24. haftasında ligin iddialı takımlarından Altındağ Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Karşıyaka, iyi oyununu 3 puanla süsleyerek altın değerinde bir galibiyet daha alarak, ligde üst sıralara gözünü dikti. 

Maça Harun ve Özgür'den yoksun çıkan Kaf Kaf, Erdoğan, Anıl, Cenk, Metin, Onur, Fatih, Mustafa Değirmenci, Mustafa Aşan, Doğukan, Hakan Kuş, Arif ilk 11'i ile başladı. Maçın ilk yarısında top hakimiyetini elinde tutmaya çalışıp, soldan Doğukan, sağdan Mustafa Değirmenci ile topu ileriye taşıyarak gol aradı. İlk yarı, topun daha fazla Karşıyaka'da görünmesi ve cılız bir kaç gol girişimi dışında dikkat çeken pozisyon olmadan tamamlandı. 

İkinci yarının başlarında Mustafa Aşan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen, topa ve oyuna hakimiyetini sürdüren Karşıyaka, 83. dakikada 2 topta gole ulaşarak altın değerinde 3 puanla İzmir'e döndü. 83. dakikada Erdoğan'ın kale atışını rakip yarı sahanın sol tarafında ikinci yarı oyuna dahil olan Battal'ın göğsüyle indirip ters taraftaki Mustafa Değirmenci'nin önüne indirmesi ile ceza sahası önünde topla buluşan Mustafa düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi. 

Maçın geri kalan bölümlerinde çok tehlike yaratamayan ev sahibi takım, baskılı olmasına rağmen, Karşıyaka takım olarak hata yapmayarak maçı tamamladı. 

Bu maçında ardından Karşıyaka 33 puana ulaşırken, düşme barajı ile arasındaki puan farkını 10'a çıkarttı ve artık gözünü üst sıralara dikti. Ligde 9. sıraya yükselen Karşıyaka, zorlu 4 haftalık fikstürü Çarşamba günü 14:30'da ağırlayacağı Kızılcabölükspor maçı ile tamamlayacak. Karşıyaka bu maçtan da 3 puanla ayrılması halinde İlk 5 içinde yer alan 4 takımla karşılaştığı 4 maçta 12 puan alarak ligin üst sıralarının dengesini oldukça değiştirmiş olacak. 

Maç sonu yorumu

Kızılcabölük ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Karşıyaka, ligin üst sıralarındaki yerini alabilmek için bu maçtan da 3 puanla ayrılmak isteyecek. Play off potası ile 6, lideri ile 9 puan farkı kapatılmayacak bir puan farkı değil çünkü Karşıyaka, Kızılcabölük'ü yenerse 3.sıradaki rakibi ile arasındaki puan farkını 5'e düşürecek. Aynı gün Karşıyaka'nın üstünde bulunan Düzce, Erokspor'u, Van, Osmaniyespor'u ağırlayacak. Altındağ Belediye ise düşme adaylarından Kemerspor'a konuk olacak ki, Kemerspor kötü gidişe dur demek istiyorsa bu maçlardan puanlarla ayrılmak isteyecektir. Karşıyaka Kızılcabölük maçının ardından bir zorlu deplasmanda Osmaniyespor'a konuk olacak ve ligdeki kaderini bu iki maçla netleştirebilecek. 


Bu ligin düşme barajının 32-35 puan çıtasında olduğunu uzun zaman önce yazılarımızda belirtmiştik. An itibari ile edindiği puanlar Karşıyaka'nın ligde kalmasına yetecektir ancak fikstürün zorlu bölümünü geride bırakarak üst sıralara göz dikmesi halinde play-off hiçte uzak ihtimal değil. Hatta 10 maçta 9 puanlık liderlik farkı da kapanmayacak bir fark değil. Özellikle fikstürün iyi incelenmesi halinde ne demek isteyeceğimiz daha net görülecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder