25 Şubat 2019 Pazartesi

Karşıyaka 2-0 Kırşehir Belediyespor



Karşıyaka, 23. haftada evinde ağırladığı lider Kırşehir Belediyespor'u puansız göndererek haftayı en karlı kapatan takımlardan birisi oldu. 

Maça Erdoğan, Cenk, Metin, Anıl, Özgür, Arif, Doğukan, Fatih, Harun, Mustafa, Hakan Kuş kadrosuyla çıkan Karşıyaka, durağan geçen maçın ilk yarısında ne kalesinde bir pozisyon verdi, ne de rakip kalede bir pozisyon buldu. Karşılıklı kullanılan kornerlerin haricindw akıllarda kalan sadece Doğukan'ın saha içinde tutamadığı pozisyonda golün sayılmamasıydı. Koskoca 45 dakikanın özetini bu kadar kısaydı. 

İkinci yarıya daha organize başlayan yeşil kırmızılılar, 52. dakikada Hakan Kuş'un rakip sahaya girer girmez aldığı topu çalımlarla ceza sahası önüne kadar taşıyarak köşeye gönderdiği topla 1-0 öne geçti. Kırşehir ekibi, maç boyunca hiç etkili olmazken, sadece 65. dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı.  6 pasın içindeki karambolde sonuç alamadılar. 83. dakikada Özgür'ün soldan taşıdığı topu ceza sahasındaki Doğukan'la buluşturması ile genç oyuncu skoru 2-0'a taşıdı. Kaf Kaf, maçtan 3 puanla ayrıldı.
Bu Karşıyaka için altın değerinde bir puan oldu çünkü düşme potasındaki rakipleri ile arasındaki puan farkını tekrar 7 puana çıkarttı ve zorlu fikstürün dezavantajını biraz olsun giderdi. Maçtan sonra tribünlerde dondurucu soğuğa rağmen yerini alan taraftarları ile büyük bir sevinç yaşayan Karşıyaka, önümüzdeki hafta ligin flaş takımlarından Ankara ekibi Altındağ Belediyespor'a konuk olacak. Bu önemli mücadele öncesinde rahat bir nefes aldı. 


Ligin alt sıralarını ilgilendiren ve dolayısı ile Karşıyakalı taraftarların bir taraftan takip ettiği Yeni Orduspor - Pazarspor maçında deplasman ekibi geriden geldiği maçı deplasmanda 2-3 kazanarak sürpriz sayılabilecek bir sonuçla tamamlayınca Karşıyaka için bu maçın önemi bir kat daha arttı. Diğer bir önemli maçta Adıyaman 1954 ile Ofspor 2-2 berabere kaldı. Son olarak Bergama, Alibeyköy ve Kemerspor'un yenilmeleri. Karşıyaka için bu 3 puanın değerini oldukça arttırdı. 


Karşıyaka önümüzdeki hafta Altındağ Belediyespor'la oynadıktan sonra ikinci yarıya iyi giremeyen ama üst sıraları zorlamaya devam eden Kızılcabölük ile evinde oynayacak. 

23. hafta sonunda Karşıyaka topladığı 30 puanla ikili averajla 10. sırada yer aldı. Böylelikle Play - off potasıyla  da, düşme potasıyla da puan farkı 7 puan oldu. 


Egedenspor.com maç ile ilgili röportaj ve maç özetini Youtube kanalından paylastı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder