10 Mart 2019 Pazar

Osmaniyespor 0 - 0 Karşıyaka (10/03/2019)

Karşıyaka 3 haftalık galibiyet serisinden sonra gittiği Osmaniye deplasmanında seriyi bozmasına rağmen, 1 puan alarak sıralamada bir sıra yükselerek puanını 37'ye çıkarttı. 

Ligin 26. haftasında deplasmanda karşılaştığı Osmaniyespor karşısına Erdoğan, Metin, Cenk, Anıl, Onur, Arif, Fatih, Hakan, Battal, Doğukan, İlyas ilk 11'i ile başlayan Kaf Kaf, maçın ilk yarısında daha çok topa hakim olan taraf olsa da ciddi bir pozisyon olmadan devreye girdi. 

Ev sahibi takım ikinci yarı sahaya ağırlığını koyarak daha fazla Karşıyaka kalesinde görünmeye başladı. Bu yarıda bir topları direkten dönerken, çok tehlikeli sayılabilecek 2 ataklarında ise topu kaleye gönderme başarısına erişemediler. 

Burak, Abdullah ve Görkem maçın ikinci yarısında forma şansı bulurken, çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi. 

Karşıyaka'da 19 yaşındaki Burak ve  Doğukan ile 20 yaşındaki İlyas ve Abdullah kadroda yer bulurken, sahanın en genç oyuncuları oldular. Karşıyaka bu maça 23,2 yaş ortalaması ile çıktı. 


Tribünlerde 2000 kadar Osmaniyespor taraftarı bulunurken, 200 kadar Karşıyakalı da 90 dakika takımını destekledi. 

Bu skorun ardından Karşıyaka, puanını 37'ye çıkartarak ligin en zorlu dönemecini neredeyse zarar görmeden kapatarak, Düzcespor'un yenilmesi ile birlikte 8.sıraya yerleşti. Play-off potasındaki Çatalcaspor ile arasında 4 puan fark bulunan Karşıyaka artık düşme potası ile arasındaki puan farkını 12'ye çıkartarak kesin olarak gözünü üst sıralara dikmiş görünüyor. 



Ligin geri kalanında 4 iç saha maçında Ofspor, Bergama Belediyespor, Sultanbeyli ve Yeni Orduspor ile karşılaşacak olan Karşıyaka'nın ligin ilk 5 sırasında yer bulacak fikstüre sahip olması, yeşil kırmızılı taraftarların heyecanlanmasına neden oluyor. Takım içinde eksiklerin önümüzdeki hafta oynanacak Ofspor maçına kadar takıma geri dönmesi bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder