17 Mart 2019 Pazar

KSK 1-0 Ofspor



Karşıyaka'nın zirveye doğru devam eden yürüyüşü ligin 27. haftasında da devam etti. Evinde ağırladığı Ofspor'u 32. dakikada Metin'in golüyle öne geçen Karşıyaka, maç boyu üstünlüğünü çok fazla kaptırmadan sahadan istediği 3 puanla ayrıldı. 

Maça 4 önemli eksiği ile başlayan Karşıyaka, Mesut Hoca'nın sol kanada Burak, sağ kanada İlyas'ı tercih ettiği bir kadro ile sahada yer aldı. Maçın başında oyunu kurmak isteyen Karşıyaka'yı sıkı markajla engellemeye çalışan Ofspor, 5-6 oyuncusunun desteği ile Karşıyaka'yı sahasında set hücumu hazırlarken bozmaya çalıştı. Nispeten ilk 15 dakikada bunu biraz olsun başardılar. Ancak Karşıyakalı oyuncular çıkış için özellikle sürekli sağ kanadı tercih edince sahanın dengesi bir anda o bölüme yığıldı ve bu karmaşa bir süre pozisyon üretilmesine engel oldu. 

Bu sezon ilk kez kadroda yer bulan Burak Karapınar'ın, kornerden dönen topta kontraya çıkmaya çalışan Ofspor'lu Özgür'e yaptığı cesur ve akıllıca hamlesi kestiği pozisyonun devamında golü bulan Karşıyaka'da bu Metin'in bu sezon bulduğu ilk gol olarak kayıtlara geçti. Golde Onur ve Arif'in ortaları ise çok başarılı idi. Aynı Burak ikinci yarının başlarında yakalanan kontra atakta 0'a yakın bir bölgede buluştuğu topu, kaleye göndermek yerine Hakan'a çıkarabilse Karşıyaka maçı çok önce koparabilecekti. Ama Burak genel olarak çok başarılı bir maç çıkardı. 

Maçın geneline bakıldığında Karşıyaka'nın 5 resmi maçta kalesinde golü görmediğini görebiliriz. Yine bu maçta Erdoğan'a çok fazla iş düşmedi, ki tehlikeli pozisyonlarda da Erdoğan'ın çabaları oldukça iyiydi. Defans ile Arif ve Fatih bu defa çok senkronize olmuş görünüyordu. Defansın önünde oynayan Arif daha fazla oyunu kurmaya yönelik, Fatih ise rakibin oyun kurgusunu bozmaya yönelik oyunun sonuçlarını başarıyla aldılar. 

Maçın adamı ne golü atan Metin, ne ilk kez sahaya çıkan Burak, ne de belki de kendisi açısından en iyi oyunu çıkartan Arif değildi. Maçın adamı oyundan çıktığı 82. dakikaya kadar rakip defans ve orta sahasına, sahayı dar eden Mustafa Aşan'dı. Oyun kurmaya çalışan rakibi tek başına zorlayan, hataya sevk eden ve Karşıyaka üzerine organize gelmesini önleyen Mustafa Aşan, Mesut Toros tarafından alkışlarla kenara alındığına pek memnun olmadı. Ama o alkışları duymalıydı. 


Maçı tribünde yaklaşık 3000 kişi takip ederken, önümüzdeki hafta oynanacak Pazarspor maçının önemi, diğer sonuçlarla birlikte çok daha farklı bir hale geldi. Cezalı oyuncular Battal ve Doğukan'ın dönecek olması Karşıyaka'yı sevindirirken, rakibin ikinci yarıdaki performansı da dikkat çekiyor. 




Karşıyaka puanını 40'a çıkartarak, 7. sıraya yerleşti. 5. sırada yer alan Altındağ Belediyespor ile puan farkını 3'e indiren Kaf Kaf, haftaya birbirleri ile oynacak olan rakiplerin puan kaybedecek olmasından en karlı şekilde çıkmak için deplasmandan puanlarla dönmek isteyecektir. 

Önümüzdeki haftanın teknik analizini hafta içinde yapacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder