6 Mart 2019 Çarşamba

Karşıyaka 1 - 0 Kızılcabölükspor (06/03/2019)

Karşıyaka dolu dizgin yoluna devam ediyor. Ligin 24. haftasında üstüste 3. galibiyetine imza attı ve puanın 36'ya çıkartarak, ligin üst sıralarına bir adım daha yaklaştı. 

Kaf Kaf maça Erdoğan, Metin, Cenk, Anıl, Onur, Fatih, Arif, Battal, Mustafa, Özgür, Hakan 11'i ile başladı. Maçın ilk bölümünde top hakim olup, rakibinin organize olmasını engellemeye çalıştı. Daha maçın 3. dakikasında sağdan Mustafa'nın yaptığı ortaya 6 pasın içinde yükselen Hakan, çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Ilk yarının büyük bölümü topa hakim olup set halinde atak yapma arayışında geçti. Bu bölümde Arif ve Fatih'in orta sahada ileri uçta yer alan oyuncuları yeteri kadar besleyemedi. 32. dakikada maçın ilk ve en tehlikeli atağı deplasman takımından geldi. Hızla ve kalabalık geldikleri bir atakta, Karşıyaka defansı topu uzaklaştıramayınca, ceza sahası çizgisi üzerinden yapılan sert vuruş, az farkla auta gitti. İlk yarının sahadaki tek pozisyonu buydu.

İkinci yarıda Mustafa'nın yerini Doğukan aldı. Yine topa hükmeden Karşıyaka'da Battal'da orta sahaya geçerek top taşımaya yardım edince Karşıyaka daha çok ileriye çıkmaya başladı. 77.dakikada Karşıyaka maçtaki ilk kornerini kazandı. Arka direğe yapılan ortayı Arif aldı, bir vücud hareketi ile çizgiye inip bir orta daha yaptı. Cenk, 6 pasın üzerinde iyi yükseldi ve topu köşeden filelere göndermeyi bildi. Kızılcabölük bu dakikadan sonra beraberlik için baskı kurmaya çalıştı ama sonucu değiştirmeye yetmedi bu çabalar.

Karşıyaka 77. dakikada Cenk Özbey'in kafasından kazandığı golle, maçı 1-0 kazanarak puanını 36'ya çıkarttı. 



Maçın sonunda çok zorlu bir fikstürden üstüste 3. galibiyetini çıkaran Karşıyaka tribünleri ve oyuncularında büyük sevinç vardı. Bu Karşıyaka'nın 7 yıl sonra ilk 3'te 3 yaptığı seri oldu.

Karşıyaka 36 puanla 9. sıraya yükselirken, aynı puana sahip diğer 5 takımla birlikte averajla sıralandı. Play-off barajı ile puan farkı 3'e düştü. 

Ligin 25. Hafta maçında 10 Nisan Pazar günü 35 puanlı Osmaniyespor'a konuk olacak Karşıyaka'da 2 maç ceza alan Mustafa Aşan yer alamayacak. 

Karşıyaka Taraftarlar Derneği, Osmaniye'de takımını yalnız bırakmayacağını açıklayarak, organizasyona başladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder