9 Şubat 2019 Cumartesi

Karşıyaka 0-0 Alibeyköyspor (09 Şubat 2019)

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, spor yapan insanlar, yazı ve açık hava

Ligin 21. haftasına erken başlayan takımlardan birisi olan Karşıyaka, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı İstanbul ekibi Alibeyköyspor ile İzmir'de de yenişemedi ve sahadan 1 puanla ayrıldı. 0-0 

Karşıyaka camiası için çok üzücü geçen bir haftanın ardından maça konsantre olmak oldukça zordu. 
Önce kulübün formasını giymiş ve antrenörlüğünü yapmış, efendiliği ve zor zamanlarda göreve gelip Karşıyaka sevdasını her daim yaşatmış olan Turgut Uçar'ın vakitsiz vefat haberi camiayı derinden üzdü. Ardından acılar ve şok dinmeden camianın çok önemli isimlerinden hem Karşıyaka'nın hem spor camiasının duayenlerinden Dr. Bülent Zeren'in vefat haberi Karşıyakalılar için üzüntünün katlanmasına sebep oldu. Her iki önemli isme de allahtan rahmet, yakınlarına ve Karşıyaka camiasına sabırlar diliyoruz. 

Maça ısınırken Turgut Uçar resimli tshirtlerle antreman yapan Karşıyakalı oyuncular, maça çıkarken de Bülent Zeren için pankart taşıdılar. Karşıyaka yönetimi ince düşünerek her iki isminde anısını yaşatmak isterken, üzüntüden olduğunu düşündüğümüz bir ayrımcılığa sebebiyet verdiğini farketmemiş olsa gerek. Madem iki isim de önemli, o zaman Saygı duruşu anonsu da, pankartta, tshirt'te her iki isim için yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Kusur aradığımızdan değil, elbetteki acı ortak ve değerler yitip gitti. Eleştiri olarak algılanmasın, tribünde konuşulandan bahsediyoruz. 

Karşıyaka seyircisine de bir kocaman alkış. Saygı duruşu sırasında Stadda uçan sineğin kanat çırpışı bile duyulacak kadar durdurdular hayatı. Neredeyse tribündeki 2000 kişi nefes almadı. 

Geçtiğimiz hafta Doğukan, Arif ve Hakan Kuş'u yedek oturtarak başlatan Mesut Toros, bu hafta sadece Hakan Kuş'u ilk onbire dahil etmişti. Arif ve Doğukan yine yedek başladılar. 

Maça Karşıyaka çok hızlı başladı. Henüz 1. dakikanın içindeyken sağdan yapılan kavisli bir ortada altıpasın hemen önünde topla buluşan Hakan Kuş, topa gelişine dokundu ama üstten auta gitti. Karşıyaka bundan sonra çok hırslı bir şekilde topu ilk 10 dakika sürekli rakip kale sahasının önünde tuttu. 

Sağ kanatta Anıl'ın bindirmesi ve Battal'ın destekleri ile Harun'u beslemeye çalışan Karşıyaka'ya karşı Alibeyköyspor Teknik Direktörü Deniz Kolgu, sağ bek Samet'e destek olarak stoperlerden Mücahit'le karşılık verince oyun ilk 10 dakikadan sonra kilitlenmeye başladı. Karşıyaka'nın uzun bir süre inatla sağ kanattan denemeleri bu ikilinin müdahaleleri ile sonuçsuz kaldı. İlk yarım saat geçildiğinde her iki takımında tribünleri heyecanlandıracak bir pozisyonu olmadı. 

Karşıyaka daha diri ve istekli görünse de sonuca gidecek son pasları yapmakta zorlanıyordu. İlk yarının sonlarına doğru bulduğu üstüste 3 korner atışında da oyuncularını 6 pas içinde topla buluşturan Alibeyköyspor'un golle buluşmasının kaleci Erdoğan'ın çabaları önledi. Bu dakikaya kadar hatasız oynamaya çalışan Karşıyaka defansı 3 kornerde de topa müdahale edemeyerek kalesini tehlikeye attı. 

İkinci yarıya Karşıyaka'da ilk yarının etkisiz ismi Harun'un yerine giren Doğukan başladı. Doğukan'ın girmesi ile birlikte hızlı ve etkili hücumlar izlenecek beklentisi oluştu ancak Alibeyköyspor'da Karşıyaka'nın ilk yarıdaki zaafiyetlerini görüp atak hamlelerini düşünmeye başlamıştı. Dakikalar 52'yi gösterirken sağ taraftan ceza sahasına giren Doğukan, penaltı noktasında bekleyen Hakan'a topu aktarmak yerine kaleciyi yanıltacak bir şut çekmek istedi ancak başarılı olamayınca Kaf Kaf önemli bir pozisyonu değerlendirememiş oldu. 


55. dakikada yorgunluk belirtileri gösteren Battal kenara alınırken orta sahanın önemli isimlerinden Arif oyuna giriyordu. Bu tribünlerde Karşıyaka'nın mutlak gol için bütün oyunu rakip yarı sahaya yıkacak beklentisi oluşturdu. Arif'in oyuna girmesi ile Mustafa daha ileriye çıkarak Hakan, Özgür ve Doğukan'a destek olmaya başladı. Ancak beklentilerin tersine Arif oyuna girdikten sonra bireysel top kayıpları ve pas hatalarının sayısı arttı ve rakibe kontra atak şansları doğurdu. Bu hatalara zaman zaman stoperler Metin ve Cenk te katılırken ileride Fatih ve Doğukan'da çok top kaybı yapan isimler olarak göze çarptı. Daha dinç görünen ama takım maç boyunca atakları sol kanattan yapmayı tercih etmeyince oyunda varlığı belli olmayan Özgür yerini 81. dakikada Bartu'ya bıraktı. 


Oyunun son 15 dakikasında sürekli vakit geçirme çabasında olan Alibeyköyspor'lu oyuncular tribünlerden ve Karşıyakalı oyunculardan tepki gördü. Maçın geri kalan bölümünde çok önemli gol pozisyonları olmadı ve maç başladığı gibi golsüz sona erdi. 

Bu skorla Karşıyaka puanını 27'ye çıkartırken maç fazlasıyla puan sıralamasında 11. sıraya yükseldi. 

Maçın kısa yorumu; Mesut Hoca neden son iki haftadır Doğukan ve Arif'i yedek tutuyor çok net göründü. Umarız bu genç arkadaşlarımızda bu durumun farkındadır. Kendilerinden çok şey beklerken geriye doğru gitmeleri çok üzücü olur. Karşıyaka'nın önündeki 5 hafta ligdeki en zor 5 haftası olacak. Buradan alınacak her puan altın değerinde. Bu altın değerindeki puanları alacak ise takımın 7'den 70'e sevdalısı ya da emekçisi olan herkes olacak. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder