2 Şubat 2020 Pazar

Karşıyaka 3-0 Erbaaspor (02/02/2020)

Karşıyaka lige verdiği zorunlu aranın ardından, ağırladığı Erbaaspor karşısında maçı 2. dakikada kopartarak puanını 31'e çıkarttı ve tekrar Play-off potasına girdi. 

Maçın hemen başında daha skorboard 56. saniyeyi gösterirken, Erbaa defansının uzaklaştıramadığı topu voleyle kaleye gönderen Mustafa Aşan'ın şutunu kaleci kurtardı ama top Doğukan'ın önüne düştü. Genç oyuncu düzgün bir dokunuşla topu Tokat ekibinin kalesine gönderdi. Santranın ardından sol açıktan Hakan Kuş'un pasıyla ceza sahasına çaprazdan giren Namık Barış, topu biraz sürüp şutunu çekti ve henüz dakikalar 2'yi gösterirken fark 2'ye çıktı. Maç Karşıyaka için bahar gibi bir havada başlamış oldu. Tribünlere gelen yaklaşık 2000 kişi belki de sezonun en rahat maçını izledi. 



Maçın ilk iki dakikasından geri kalan bölümünde topa daha fazla hakim olan taraf rakip takım olsa da Karşıyaka kalesinde her hangi bir tehlike yaşanmadı. Aksine Karşıyaka hızlı hücum organizasyonları ile çok sayıda pozisyon yakaladı. Bu pozisyonları cömertçe harcayan yeşil kırmızılılarda sadece 86. dakikada Doğukan'ın getirip, ortaladığı topu kafayla filelere gönderen Hakan Kuş, maçın sonucunu belirleyen vuruşu yapmış oldu.  

Maç içerisinde bir Karşıyaka atağını uzaklaştırmak isteyen Erbaa kalecisi ile çarpışan Erbaa'lı Recep Uğur Öztürk kısa bir süre baygınlık geçirdi. Çenesi çıkan ve bazı dişlerinin kırıldığı bilgisi verilen oyuncu için maç 10 dakika kadar durdu. Sonrasında oyuncu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Karşıyaka yönetimi ve oyuncuları maç içinde ve sonunda Erbaa'lı oyuncu ile yakından ilgilendiler. 


Maça eksiksiz kadroyla çıkan Karşıyaka'da dikkat çeken, devre arasında tekrar lisansı çıkartılan Battal'ın ilk 18'e girmesi oldu. Kulübesi zenginleşen Karşıyaka'da Mustafa Değirmenci, Harun, Görkem, Fatih, Battal, Özgür gibi isimler yedek kulübesinde başladı. Neredeyse her yazıda bahsediyoruz, bir kez daha bahsedelim. Hakan'sız ve Arif'siz bir kurgusu olabilir Karşıyaka'nın, böylesine maçlarda bu kurgu mutlaka denenmeli. 

Karşıyaka haftaya Alemdağ deplasmanına gidecek. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder