16 Şubat 2020 Pazar

Karşıyaka SK 2-0 Fatsa Belediyespor (15 Şubat 2020)

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, spor yapan insanlar ve açık hava
Ligin 22. haftasında Atatürk Stadı'nda ev sahipliği yaptığı mücadelede Karşıyaka, ligin ikinci yarısına daha güçlü giren Karadeniz ekibi Fatsa Belediyespor'u 2-0 gibi net bir skorla geçerek istikrarlı çıkışını sürdürdü. 

1 hafta bay geçirdiği haftadan sonra üstüste 3. galibiyetini alan Kaf Kaf, Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı 2003 Kemerspor'u da geçerse bu sezon ikinci defa 4 hafta üstüste galibiyet serisi yapmış olacak. 

Bu skorla birlikte puanını 37'e çıkaran Kaf Kaf, puan tablosunda 4. sıraya yükseldi... 



Maça alışılagelen kadrosunda yaptığı 1 değişiklikle başlamayı tercih eden Soner Hoca, hücüm hattındaki etkinliği arttırmak için defansif özelliği çok olan Arif yerine, ofansif etkisi daha fazla olan Özgür'ü tercih ederek başladı. Böylelikle Karşıyaka'nın (sezon başından beri iddia ettiğim) daha etkili hücum hattına sahip dizilimi ile ilk kez maça başlanmış oldu. 

Ama bu dizilimin etkilerini göreceğimiz maçta bazı handikaplar vardı. Yağmur nedeni ile kayganlaşan zemin ve Karşıyaka hücumlarını 4-3-3 düzeni ile karşı sahada karşılayan Fatsaspor..  Fatsaspor ilk 20 dakika Karşıyaka'yı, kendi sahasında zorlayarak oyun kurmasını engellemekle maça başladı. Ve bunda da çok başarılı oldu. Oyunu kurarken 4-2-3-1 düzeninden 2-5-3 düzenine geçtiği görülen Karşıyaka, defans oyuncuları Cenk ve Metin ile üstüste 5-6 atağı kurarken zorluk yaşadığı görüldü. Uzun top dolaştırmalarla rakibinin düzenini bozamayan Cenk, uzun toplarla kanatları kaçırmayı denedi ama bu da oldukça zayıf hücum organizasyonu olarak göze çarptı. 20. dakikadan itibaren kaptan Mustafa Aşan, sazı eline aldı ve defansa gelerek topu çıkartmak üzere müdahale oldu. bu dakikalardan sonra Karşıyaka topu rakip sahaya hapsetti ve oyundaki hakimiyetini arttırdı. İlk 20 dakikada topun daha çok Karşıyaka yarı sahasında olması, Fatsa'nın istekli ve baskılı başlangıcına rağmen kalesinde herhangi bir tehlike yaşamamış olması yeşil kırmızıların şansı oldu. 

Hücum oyuncuları ilk yarının 30. dakikasından sonra üstüste yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi. İlk yarıda hakemin oldukça kötü bir yönetimi vardı. Özellikle sert müdahalelerdeki tutarsız kararları, oyun kurallarını milimetrik uygulamak uğruna oyunun sürekli ve uzun süreler durdurulması tribünleri ve saha içindeki oyuncuları biraz gerdi. 

İkinci yarıya iki ekipte aynı kadrolarla çıktı. 

Fatsa ekibi gücü oranında Karşıyaka'yı zorlamak ister gibi görünse de kanatları iyi kullanan ve hücuma çıkarken 2 kanat 2 forvet 2 ofansif orta saha oyuncusunu hızla karşı kale önüne getirebilmesi Karşıyaka'nın bir çok pozisyona girmesine sebep oldu. Zaman zaman Özgür'ün Hakan Kuş'un yanına geldiği, zaman zaman Doğukan'ın forvet arkasına geçtiği görüldü. İşte böyle bir anda kanatta topla buluşan Doğukan'ın üstüste çalımları ve top sürme yeteneği güzel bitirici bir vuruşla süslenince Karşıyaka'nın golü geldi. 

Bu golden sonra Karşıyaka daha da istekli daha da baskılı oynadı. Oyuna dahil olan eski Kaptan Battal'ın 1 yıl sonra Atatürk Stadı'nda taraftarın önüne çıkması tribünleri ve saha içini de canlandırdı. 

Derinlemesine attığı paslarla kanat oyuncularını kale önüne kadar getiren Battal'ın başlattığı bir pozisyonda sakin ve kararlı paslarla ceza sahası önünde topla buluşan Doğukan yine ağları bularak maçın skorunu belirledi. 

Karşıyaka bu skorla puanını 37'e çıkartırken, play-off potasındaki rakiplerinden Fethiyespor'un bay geçirdiği haftada onun üzerine çıkarak avantaj sağladı. Diğer yandan iki hafta sonra İzmir'de ağırlayacağı Erokspor'un da puan kaybetmesi ile birlikte sıralamadaki yeri perçinlenmiş oldu. 

Maçın Yorumu 



Karşıyaka şampiyon olmak istiyorsa bu kadro dizilimi ile maça başlamalı. Hatta oyun kurma görevini de defans oyuncularına bırakmalı. Sadece hatlar arasındaki mesafeyi biraz daha yakınlaştırabilirse, inanılmaz gol zengini maçlara Karşıyaka tribünleri hazırlıklı olmalı. Özgür'ün kanatta müthiş bir gücü var çünkü istendiği anda 2. forvet olabiliyor. Doğukan keza forvet arkası ve kanattaki görevleri inanılmaz başarılı. Görünüşe göre Namık Barış ise artık Mustafa Değirmenci'nin önüne geçmiş bulunuyor. Bu kadro bu dizilim bozulmadığı sürece, Harun, Görkem, Arif, Battal, Değirmenci gibi isimler yedek kulübesinde olduğu müddetçe bu takımın korkulu maç izletmesi çok olası değil. Maç kaybedilebilir ama kadro dizilimi itibari ile her an gol bulabilecek bir yapının varlığı teslimiyet bayrağının çıkmasını engeller... 

Bravo takım, bravo Erdoğan (müthiç konsantrasyon) bravo Soner Hoca.

Bravo cefakar, çilekeş, maç seçmeyen 2000 Karşıyaka taraftarı... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder