28 Ocak 2020 Salı

Karşıyaka 3-0 Göztepe (28 Ocak 2020)

Karşıyaka ile Göztepe'nin yıllardan beri süre gelen ezeli rekabeti, bu defa parke salonlarda bir rekora imza attı. Türkiye Voleybol tarihinin en kalabalık 1.lig maçı olduğu konusunda şüphe yok ama kayıtlara göre normal bir lig mücadelesinde tüm voleybol liglerinin de seyirci rekoru kırılmış görünüyor. Yaklaşık 4000 Karşıyakalı, 110 Göztepeli taraftarın takip ettiği maçı ev sahibi Karşıyaka, uzak ara üstün kazandı. 

Türkiye Voleybol 1 Ligi Kadınlar mücadelesinin 16. haftasında Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda ağırladığı ezeli rakibini sürklase ederek yenen Karşıyaka, ligde üst sıralardaki konumunu korudu...

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi



Henüz 3 gün önce 15. haftada ağırladığı Sarıyer Belediyespor karşısında oyun ivmesini bir türlü oturtamayan ve sahadan puansız ayrılan Kaf Kaf, Göztepe karşısında ise maça son derece konsantre başlayıp, müthiş tribün gücü ile birlikte rakibini yanına bile yanaştırmadı. 

Toplamda 1 saat 12 dakika süren maçı alarak, ligin ilk yarısında 9 saat süren 3-2 kaybettiği maçın rövanşını da almış oldu. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, spor yapan insanlar, basketbol sahası ve açık hava

Maçın genelinde tribünlerin sahada ki mücadeleden daha renkli olduğunu belirtmekte fayda var. İlk maçtaki gibi çirkinlikler yaşanmadı ama sürtüşme olmadı değil. Maç durmadan ve ara verilmeden tamamlandı. 

Tribünlerin bu denli kalabalık olması Karşıyakalı oyuncuların işini oldukça kolaylaştırdı. Yeşil kırmızılı kızlar maç içerisinde sadece 1 kez vites yükseltti. Onun haricinde rakibi karşısında herhangi bir dirençle karşılaşmadan maçtan galip ayrılmasını bildi. 


Özellikle Liray'ın öldürdüğü toplar, Ayşegül'ün oyunu çevirişi göze çarpan önemli detaylardı ancak yorum yapabilmek için oldukça zor bir maç olduğunu belirterek bu defalık affınızı rica ederiz. Hem tribünler dikkat dağıttı, hem kalabalıktan zaman zaman maçı gözlemlemek zorlaştı. Bu haftalık sadece 3 puan ve aslında bu spor dalında ezeli olmayan bir rekabette galip gelmenin tadını yaşayalım...

Tebrikler takım...

Haftaya çok zor bir deplasman...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder