18 Aralık 2019 Çarşamba

Karşıyaka 4-1 Ofspor (15 Aralık 2019)

2019-2020 sezonunda ilk yarının son maçında evinde Ofspor'u ağırlayan Karşıyaka, 2 haftalık kötü sonuçları unutturacak bir skor alarak, taraftarlarının ümitlerini taze tuttu. 

Play-off potasına girdikten sonra iki kez ayağına kadar gelen zirveye yaklaşma şansını iyi değerlendiremeyen Karşıyaka, ideale yakın kadrosuyla çıktığı maçtan farklı galip gelerek, play-off potasında kalarak sezonun ilk yarısını kapattı. 




TFF 3. Lig 2. Grup'taki en genç yaş ortalamasına sahip 2 takımın play-off mücadelesine, ev sahibi yeşil kırmızılılar son haftalarda Soner Hoca'ya sürekli sorulan "Neden Erdoğan yedek?" sorusuna cevap olacak bir kadroyla çıktı. Erdoğan, Ağrı deplasmanından 6 maç sonra tekrar formayı kaparak, sahaya ilk 11'de başladı. Ama ne başlamak!... Rakibin on kişi kaldıktan sonra son gücünü tüketene dek yaptığı anormal baskı altında yaptığı mükemmel 2-3 kurtarışla takımını ayakta tuttu. 

Bu maç hakkında kısa bir yorum yapıp sezonun yarısını değerlendirmek daha iyi olacak. 

Ofspor karşısında Karşıyaka 3 puan aldıysa bunun için Mustafa Aşan'a şükran duymalıdır. Rakibin kontrolünde seyreden maçta ilk yarının son dakikalarında yoktan pozisyon yaratan kaptan, takımını soyunma odasına 2 farkla önde götürdü. Bu rakibin 10 kişi kalmasından, skorun farka gitmesine kadar geri kalan tüm detaylara sebep olan şeydi. Tebrikler kurt kaptana gitmeli. 

Son dönemde kaledeki hamlesinin yanı sıra sağ açıkta da Namık Barış tercihi ile sahaya çıkan Soner Hoca, bu tercihini de düşünmeli diyorken, oyunun son dakikalarında sahaya giren Mustafa Değirmenci, bu düşüncelerin sorgulanmasına sebep oldu. Değirmenci, sanki 2 hafta yedek oturunca körelmiş, hızını ve gücünü kaybetmiş bir görüntüyle sahaya çıktı. Elbetteki bu Mustafa'nın tüm geçmişini sorgulatmaz, günü olmayabilir ama bu gidiş devam ederse Barış'tan formayı bir daha alamaz. 

Barış, gol buldu ama sağ kanatta çok eksik kalıyor. Hızlı ve teknik bir oyuncu olması, Doğukan gibi çok topla oynamasını gerektirmez. Kaldı ki Doğukan'da son zamanlarda çok topla oynamıyor. Topu oynatmak daha akıllıca... Barış'ın daha hızlı ve güçlü olması gerek. Yoksa tekniğine söz yok. 

Geçtiğimiz sezon ve bu sezon oynadığı maçlarda takımın freni gibi oynayan Arif, bu maçta daha iyi göründü. Ama çok yavaş. Defansın önünde neredeyse hiçbir topu kesecek hızı bulamıyor. 

Ama öyle ama böyle gol atan Hakan Kuş ise 2 gol attığı için yanıltmasın, aynı Hakan... Ancak bu hafta çok güzel asistler yaptı, onları değerlendiremeyen Aşan, Doğukan ve Harun, Hakan'ın yıldızlaşmasının önüne çıktı. 

Sezonun ilk yarısına dair kısa bir özet yapmak gerekirse, Karşıyaka'nın 10 puan gerisinde bulunduğu Kocaelispor'dan eksik olduğunu söylemek mümkün değil. Zaten bunu İzmir'de yapılan maçta alınan net skorda gösteriyor. Ama Ağrı deplasmanında kaçan puanlar. Kozan, Erbaa maçlarındaki isteksiz futbol bugünkü duruma sebeptir. 

Karşıyaka'nın bu ligde yenemeyeceği takım yok. Şampiyon olmasının önündeki tek engel kendisidir. İkinci yarıdaki maçlara -10 puanla başlayacak olmaya ve gidilecek Kocaeli, Turgutlu, Fethiye, Of deplasmanlarına rağmen bunu söyleyebiliriz. 

Soner Hoca yeterki kazanan takıma Mustafa Değirmenci, Özgür, Görkem ve Onur Kıntaş'ı dahil edebilsin. Yeter ki bazı maçlarda son dakikalarda bile olsa Hakan'ın yerine Özgür'den, Batuhan'dan forvet faydalanmayı istesin. Ortada Mustafa ve Fatih'in yanına Görkem ve Harun'u düşünebilsin. 

Yönetim kanadının hafta içinde yaptığı, transfer yasağının kaldırılmaması ile ilgili açıklamalara rağmen takımın derinliği oluşuyor. Unutulmasın ki geçen sene play-off yapan da bu sezonun ilk yarısını da play-off potasında tamamlayan da bu kadrodur. 

Oyun olarak ne düşünülür bilinmez ama ilk yarıdaki gözle görülen 2 gerçek var. Bu lig tam bir mücadele ligi, teknikten daha çok ayakta kalan ve hızlı olan kazanıyor. Takımın tamamının Mustafa Aşan hızı ve gücünde olması gerekiyor. Diğer eksik ise duran toplar... Bir istatistik tutan var mıdır bilinmez ama en basidinden taç atışlarında bile top istemek yok oyuncularda. O top 20-25 metrelere atılmak zorunda kalınıyor. Duran topların hepsi o kadar kıymetli ki? Kaçan serbest atışlar, yapılamayan serbest atış organizasyonları çok büyük lüks....Karşıyaka devre arasında bu eksiklikleri gidermeli. Yoksa ikinci yarı bir ileri bir geri yaparsa yazık olur. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder