5 Aralık 2019 Perşembe

Karşıyaka 1-2 Turgutluspor

Karşıyaka ligde konumunu çok rahatlatacak önemli bir avantajı elinin tersi ile iterek, yıllardır süregelen makus talihini yenemedi.

Ligde lider durumda olan Kocaelispor'un bay geçirdiği, ligdeki zirve yarışçılarından Erokspor'un da puan kaybettiği haftada, zirveye olan uzaklığını 4 puana düşürme fırsatını tepen Karşıyaka, maça girmeden önce taraftarının "Biz ne zaman ayağımıza gelen fırsatı değerlendirdik ki?" şüphesini doğrularcasına sahadan puansız ayrıldı.

Maça Mehmet, Cenk, Metin, Anıl, Fatih, Mustafa Aşan, Özgür, Arif, Hakan, Doğukan ve Namık ilk 11'i ile çıkan Karşıyaka, hiç beklemediği bir dirençle karşılaştı. Zirveye yürüyüşüne ortak takımlardan birisi olan Turgutluspor, sahanın her yerine hakim, topa basan, organize ataklara hızlı çoğalarak çıkarak Karşıyaka'nın maç öncesi planlarını altüst etti. Oyunun ilk bölümlerinde ortada geçen mücadele Turgutluspor'un biraz daha fazla oyuna hakim olması ile birlikte Karşıyaka yarı sahasında devam etti. 34. Dakikada Karşıyaka ceza sahasını sağ taraftan gören çaprazından kullanılan frikikte, Mithat topu direk kale önüne sert bir şekilde gönderdi. Topa kimse dokunamadı ve kalecinin bakışları arasında top ağlarla buluştu. Bir duran top organizasyonunda ilk defa Karşıyaka defansının bu kadar dağınık olması pahalıya patladı. Oysaki Karşıyaka defansı önceki yıllara nazaran müthiş bir uyum içerisinde güven veren bir yapıdaydı. Arada böyle aksaklıkların olabilmesi muhtemel ama bu golden sonra yeşil kırmızılıların oyunu karşı sahaya yıkarak gol arayacağı beklentisi hayal kırıklığını daha da arttırdı. İlk yarı bitmeden 2 farkli noktadan kullanılan frikik gol heyecanı yaratmadan sonlandı. Devre arasına yenik giren takımı tribüne çağıran Karşıyaka taraftarı, onların dağınık görüntüsünü ortadan kaldırmak için motive etmeye çalıştı.

İlk yarıya ilişkin en göze batan noktalar arasında Turgutluspor'un istekli ve bütün olarak müdafa ve hücum yapması, hakemin tutarsız tutumu, Karşıyaka'nın ise bir türlü kanatlarla topu buluşturup alışıla gelen atakları yapamaması dikkat çekti. Defanstan çok uzun toplarla kanatlara atılan topların bir çoğu Kaf Kafın oyununu irdelediği belli olan Turgutlu defansında kaldı. Namık ve Dogukan'ın alabildiği toplarda ise yalnız kalmaları, atakların sonucsuz kalmasına sebep oldu. Orta sahada Arif çok etkisiz olunca Özgür'ün de dengesini bozdu. Zaten bu zaafiyet oyunun kanatlara dağılıp desteksiz kalmasının başlıca sebebiydi.

Soner Hoca'nın bunu iyi okuyacağını ve devre arasında takıma müdahale edeceğini düşünenler, yanıldı.

Devre arasına dair iki küçük ama önemli noktaya değinmek gerekirse, hakemin ilk yarı bitiş düdüğünü dakikalar 44:47'de çalması notlardan birisiydi. Hic uzatma olmadığına kanaat getirmesi bir yana olağan süreden de önce bitirmesinin kurallarda bir karşılığı var mıdır araştırmak gerekir. Diğer ikinci nokta ise iki takımında devre arasının bitmesini beklemeden sahaya çıkarak ısınma yapmasıydı. Akıllara acaba Türkiye'nin en büyük stadının soyunma odalarında ısıtma sorunu olabilir mi? sorusu geldi. 

Karşıyaka henüz hiç bir şeyi yitirmiş değil, önümüzdeki hafta zor bir deplasmana, Derince'ye gidecek olan yeşil kırmızılılar 3 puanla dönmeleri halinde yine üst sıralardaki yerlerini koruyacaklar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder