21 Ekim 2019 Pazartesi

Karşıyaka 1-0 Kocaelispor (20 Ekim 2019)

Türk futbolunun önemli kulüplerinden ikisi, dün 10 yıl aradan sonra İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zor günler geçiren ve ayakta durmaya çalışan iki kulübün karşılaşmasında, oldukça güzel bir atmosfer, futbola elverişli nefis bir hava vardı. Kocaeli'den gelen yaklaşık 56 otobüslük yeşil-siyahlılara karşılık yeşil kırmızılı tribünleri dolduran yaklaşık 6 bin kişi maç öncesi ve sonrasında dostluk örneği göstererek izleyenlerin seyir zevkini arttırdı. 3. Lig'de oynamalarına rağmen çoğu Süper Lig takımını imrendirecek tribünlere sahip bu iki güzide kulübün maçından yeşil kırmızılılar sahadan mutlu ayrılan taraf oldu...

Ligin 9. haftasına 3.sırada giren yeşil siyahlı ekibin zirve iddasını sürdürmesi için Karşıyaka deplasmanından puanla ayrılması gerekliliği, 56 otobüs ve özel araçlarla İzmir'e akan yaklaşık 3000 bin kadar taraftarının desteği Kocaeli'nin İzmir'de Karşıyaka'ya diş geçirmesine yetmedi. Çünkü karşısında bulduğu Karşıyaka, inanmış ve taraftarını arkasına almıştı. 
Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava


Klasik kadrosunda küçük rötuşlarla sahaya çıkan Karşıyaka, daha maçın ilk dakikasından itibaren topun hakimiydi. Her topa basan, ayağındaki her topu garanti paslarla karşı sahaya aktaran Karşıyaka, henüz ilk dakikalarda Kocaeli defansının yaptığı bir hata ile Hakan Kuş'un kaleci ile karşı karşıya kalması ile heyecanlandı. Ceza sahasına tek başına giren, en yakın rakip oyuncuyu 3 metre gerisinde bırakan Hakan Kuş, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yapılabilecek en zor ve en son işi yaptı. Şut çekemedi... Defansın müdahalesi ile kornere giden top, Karşıyaka'nın henüz ilk dakikalarda öne geçmesi ile sonuçlanabilirdi. Bu hareketli olan tribünlerin tansiyonunu daha da arttırdı. 

İlk yarı boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Karşıyaka'da, özellikle Mustafa Değirmenci'nin bulunduğu sağ açıktan yaptığı bindirmelerle tehlikeler yarattı. İlk 20 dakika geride kaldığında Mustafa Değirmenci ve Anıl ikilisine zaman zaman Fatih destek verdi ve neredeyse 5-6 kez defansın arkasına atılan toplarla tehlike yaratıldı. Dakikalar 30'u gösterdiğinde Karşıyaka tribünleri bu maçtan 3 puanla ayrılacaklarından emin görünüyorlardı. Zira Doğukan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, 6 pasın önünde topla buluşan Metin, topu Hakan Kuş'a indirdi, Hakan'ın kaleye 1 metre mesafeden vurduğu ilk topu kaleci zor bir hamleyle çizgiden çıkarttı. Aynı topu tamamlayan Hakan, takımının 1-0 öne geçmesini sağladı. 

Golün ardından sahada ki presini sürdüren Karşıyaka'da ilk yarı bitene kadar skorun 2 ve 3'e yükselmesini ileri hattaki oyuncuların gününde olmaması engelledi. 

İkinci yarıya aynı kadroyla çıkan yeşil kırmızılılar, oyunun hakimiyetini Kocaelispor'a kaptırdı. Soyunma odasından skoru çevirme heyecanı ile çıkan yeşil siyahlılar, topla daha fazla oynayan, rakip sahada daha çok görülen takım olmasına rağmen, herhangi bir tehlikeli pozisyon yaratamadı. 

Maçın 60. dakikası geçildiğinde Karşıyaka yine oyunda hakimiyetini kursa da yorgunluk belirtileri gösterdi ve istenen boğucu presini yapamadığı gözlerden kaçmadı. Nitekim sahanın en fazla koşan oyuncularının başında gelen Mustafa Değirmenci, üstüste gelen darbelere dayanamadı ve yerini Özgür Güler'e bıraktı. Bu değişiklikle birlikte Özgür sol, Doğukan sağ kanada geçtiler. Soner Hoca hemen Görkem'in yerine de Arif değişikliği ile düşen ortasahaya takviye yaparak, oyunun tekrar Kocaeli hakimiyetine girmesine müsade etmedi. 

Maçın uzatma dakikaları oynanırken yine bir defans hatası ile topla buluşan Doğukan, kaleci ile karşı karşıya kaldı, kaleciyi de yatırmasına rağmen topu boş kale yerine kalecinin üzerine nişanlaması neticesinde skor değişmedi ve Karşıyaka sahadan 3 puanla ayrıldı. 

Maç sonunda Kocaeli taraftarının Karşıyakalı oyuncuları alkışlamaları dikkatlerden kaçmadı. 

Maçın Analizi 



Tribünlerde yer alan herkes, Arif'in yerine Görkem'in kadroda olmasını yerinde bir hamle olarak algıladı. Zira bu değişiklik orta sahaya dinamizm ve üretkenlik getirmişti. Arif son günlerde yeteneklerinin çoğunu kullanmaktan çekinen, geriye doğru performansı ilerleyen, agresif futbolu ile takıma zarar veren görüntüdeydi. Soner Tolungüç'ün bu hamlesi sahada da net bir şekilde gözlemlendi. 


Dün takımın yıldızı olacak beklentisini her geçen gün güçlendiren Doğukan, dün oldukça durgun bir görüntü çizdi. Golün ortasını yaptı, yaratıcı bir kaç atağı organize etti ama son dakikada kaçırdığı gol hiç kendisine yakışmadı. Mustafa Değirmenci kadar çok istekli görünmedi. 

Yeşil Kırmızılı tribünler farkında mutlaka ama bir kez daha belirtmeden geçmemek gerekir, Mustafa Aşan bu takımda olmazsa sahada inanılmaz bir boşluk oluşur. Girdiği her ikili mücadelede rakibi yıpratan kaptan, bitmeyen enerjisi ile genç arkadaşlarından daha fazla koşup, takımı sürekli enerjik tutuyor. 

Tribünler dün özlenen coşkudaydı. 90 dakikanın 1 dakikasında bile sessizlik olmadı. Kocaeli'den gelen taraftarların da bunda etkisi büyüktü belki ama sahadaki Karşıyaka'da bu sezon ilk defa özlenen oyununu sahaya koymuştu. Kaçan fırsatlar olmasa Karşıyaka bu maçtan çok net bir skorla ayrılabilirdi. Kaçan pozisyonlara gelince, Hakan Kuş'un acilen dinlendirilmesi gerekiyor. O takımın en etkili silahlarından birisi ama her geçen gün daha basit pozisyonları harcamaya başladı. Bu onda belli ki bir stres yaratıyor, dinlendirilmesi belki de Hakan'ın geleceği açısından çok daha iyi olacaktır. 

Önümüzdeki hafta Ağrı'ya gidecek olan Karşıyaka, sonra Elazığ'ı ağırlayacak ve Payas deplasmanına gidecek. Bu 3 puanla birlikte 9 puan daha üstüste gelebilir. Karşıyaka'nın bunu yapabilecek gücü olduğunu dün sahada gördük. Umarız gerisi gelir... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder