23 Ekim 2019 Çarşamba

Ağrı 1970 Spor - Karşıyaka (Maç Öncesi)

Ligin 10. haftasına girilirken, geride bıraktığı haftada ligin en renkli ve güçlü takımlarından birisi olan Kocaelispor'u güzel bir oyunla geçen Karşıyaka, ligin en uzak deplasmanına gidiyor. Grubun ve hatta Türkiye'deki tüm liglerin birbirine en uzak iki lokasyonu durumundaki Karşıyaka ve Ağrı, 3 puan için Ağrı'da 26 Ekim Cumartesi günü 13:00'de Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Maç TRT Kurdi'den canlı olarak yayınlanacak. 

Maç öncesi takımların durumları ... 

Tahmin edileceği gibi bu iki takımın tarihinde de bir ilki teşkil edecek. Zaten tarihinde çok profesyonel liglerde yer alamayan Ağrı ekibi ile, 40 yıl sonra 3.ligde mücadele eden Karşıyaka'nın teknik olarak geçmişte karşılaşma ihtimalleri çok düşüktü. Günümüz gerçeğine dönmeden önce ülkenin birbirine en uzak iki takımını aynı gruba alarak, demokratik olduğunu göstermeye çalışan TFF'ye de saygılarımızı iletmeden geçemeyeceğiz. Bazen demokratik olmak ülke sporuna katkı sağlamaz. Zaten ekonomik dar boğazdaki kulüpler, kazançlarının büyük bir kısmını deplasman giderlerine harcayarak, geleceğe yatırım yapacak bütçelerini heba ediyorlar. Bunu düşünmek için ekonomist olmaya da gerek yoktur sanıyoruz. Hele ki gelir seviyesi en düşük lig olan 3.Lig'de bu uygulamanın, en azından bölgesel olarak daha yakın ekiplerin bir araya kümelendirilmesi ile daha az maliyetli hale getirilebileceğini öngörüyoruz. 

Günümüze dönersek, 18 yıl sonra tekrar profesyonel liglere dönen Ağrı 1970 Spor, lige güzel bir giriş yaparak 4 puanla 4.sırada geçtiği 2. haftadan sonra üstüste iki mağlubiyet alarak sıralamada gerilese de sonrasında aldığı puanlarla 10. haftaya 9 puanla 12. sırada giriyor. Ancak bu giriş biraz sıkıntılı görünüyor. Çünkü son oynadığı Kozanspor maçında takımın önemli oyuncularından birisi olan Oğuzhan Yıldırım'ın kırmızı kart görmesi ve akabinde maçtan puansız ayrılmaları onlar için can sıkıcı oldu. 1 kişi eksik 83. dakikada beraberliği yakalasalar da 89. dakikada yedikleri golle yıkılan Ağrı ekibi, haftanın kaybedenleri arasında yer aldı. 

Karşıyaka ise tam tersine uzun yıllar üst liglerde karşılaştığı Kocaelispor'la 10 yıl sonra bu ligde karşılaşıp, güçlü rakibi karşısında iyi bir oyunla galip gelerek puanını 11'e çıkartıp sıralamada da 8. sıraya yükseldi. 

Türkiye'ye bir çok konuda ilkleri yaşatan Karşıyaka taraftarlarının boş oturduğunu düşünmüyordunuz herhalde. 107 yıllık tarihlerinin en uzak deplasmanına gitmek için hazırlık yapmaya başladılar bile. 
Cuma günü 09'da Karşıyaka Çarşı'dan hareket edecek taraftarlar tribünde yerlerini alacak. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder