14 Aralık 2018 Cuma

Karşıyaka - Elaziz Belediyespor

Görsel: KSK TV

TFF 3. Lig 2 Grup'ta sezonun ilk yarısının son maçında İzmir'de, Elaziz Belediyespor'u ağırlayacak olan Karşıyaka, çalışmalarını tam kadro sürdürüyor. Cezalı olan Hakan Kuş'un oynayamayacağı maçta başka sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. 

Ligin geride kalan 16 haftasında topladığı 20 puanla kendisine 12. sırada yer bulan Karşıyaka, alt sıralardan uzaklaşmak adına  önemli bir rakibini ağırlıyor. Geçtiğimiz hafta son 8 haftanın flaş takımı Sultanbeyli Belediyespor'a deplasmanda yenilen Kaf Kaf, bu hafta hem hasar gidermek hem de sezonun ilk yarısının mutlu tamamlamak istiyor. Bu karşılaşmanın öncesinde taraftarlar, Adıyaman 1954 maçı öncesinde olduğu gibi tribünleri doldurmak istiyor. 

Rakip Elaziz Belediyespor ise 19 puanla 14. sırada yer alıyor. Alaettin Tutaş'ın antrenörlüğünü yaptığı Elazığ ekibinde maç öncesi Burak Kavlak ve Ertuğrul Köktürk cezalı oyuncular. 

Maçın orta hakemi İstanbul bölgesi hakemlerinden Emre Yüksel yapacak.

Maçın biletleri KSK Storelerde maç saatine kadar satışa devam edecek. 

Görsel: KSK Resmi İnternet Sitesi

Maç Öncesi Yorum


Karşıyaka, Mesut Toros'un gelişi ile gözle görülür şekilde form değiştirdi. Pes etmeyen, maçı isteyen, üretken takıma Karşıyakalı taraftarların da desteğini almaya başladı ve artık 1500-2000 kişiye oynanan maçlar geride kaldı. Artık takım oynuyor, tribünler doluyor. Tribünler doluyor derken bir parantez açmak gerekecek. Maliyetlerden dolayı tek tribünü açan Karşıyaka yönetimi artık ikinci tribünün de açılması için gereğini yapmalı. Daha önceki yazılarımızda dile getirdiğimiz bir konu daha var, tribünlere güvenlik gerekçesi ile şemsiye alınmaması ile ilgili. Yönetimin acil olarak bu konuda da İl Güvenlik Kurulu'na gereken müracatı yapması gerek. Dünyanın hiç bir yerinde emsal bir uygulama yok. Acil olarak yanlıştan geri dönülmeli. 

Takıma dönecek olursak, Sultanbeyli deplasmanında iyi oynayan ama gol peşinde koşarken kalesinde gol gören ve sahadan puansız ayrılan yeşil kırmızılılarda, tribünlerin dikkatini çeken tek şey, Hakan Kuş'un isteksizliği ve kart görebilme çabasıydı. Nitekim bu iştahsızlık gol yollarında önemli sorun olurken, Hakan gördüğü kartla bu hafta cezalı duruma düştü. Ligin son haftası öncesinde takımı ahengini bozacak bu tip hareketlere teknik yönetim ne önlem aldı bilmiyoruz ama kıt kadro derinliğinde takımını böylesine önemli bir maçta yalnız bırakan bir oyuncunun uyarılması gerekir.. 

Doğukan'ın formda dönüşü, Mustafa Aşan'ın hırsı, tribünlerin coşkusu ve genç oyuncuların iştahı mutlaka olumlu sonuçlar getirecektir. Karşıyaka'nın önceliği muhakkak ligin altından uzak durmak olmalıdır. Liderliğe 9, play off potasına 4 puan uzaklıkta olan ve ahengi yakalayan Karşıyaka, düşme çıtasının da 5 puan uzağında olduğu gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıdır. 

Karşıyaka'nın ikinci yarı fikstürü daha zorlu geçecek. Takviye yapacak takımları, form yakalayan takımlar izleyecektir. Sultanbeyli, Altındağ ve Alibeyköy bu tip sıçramaları son haftalarda yapan takımlar. 

İkinci yarının ilk 8 haftası Karşıyaka için oldukça zor. Şampiyonluk adayları Kırşehir, Van ve Kızılcabölük ile içeride, düşme adaylarından Kemer, Düzce, dışarıda oynanacak olan maçlar, Kaf Kaf'ın kaderini belirleyecek maçlar olacak. Eğer Karşıyaka ikinci yarıya 23 puanla başlarsa ve ilk 8 haftada 10 puan ve üzerinde bir puan alma başarısını gösterirse, Karşıyaka için play-off hayal olmaktan öteye geçer. Alınacak her puan çok kıymetli bu nedenle özellikle öncelikle düşme barajı ile puan farkının bir an önce 10 puan ve üzerine çıkması çok önemli. 

Karşıyakalı oyuncular ve teknik heyet bunun farkında, tribünlerinde bu farkındalığı sağlaması özlenen tablodur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder