25 Eylül 2019 Çarşamba

Teknik Direktör Değişikliği

Sezon başlamadan 2 hafta önce başlayan taraftar temsilcileri ve teknik heyet arasındaki gerginlik, ligde 4. hafta sonunda istenilen puanların alınamaması nedeni ile teknik heyetin istifası ile sonlandı. 

24 Eylül akşamı yapılan görüşmede KSK Yönetim Kurulu ve Teknik Heyeti karşılıklı olarak anlaşarak, Teknik Direktör Mesut Toros'un ayrılmasına karar verdi. 


Medyaya da yansıyan gerginliğin kıvılcımını bilindiği üzere geçtiğimiz sezonunun son dönemecinde takım kaptanı Battal Demirbilek'in sebep gösterilmeksizin takımdan uzaklaştırılması ve kontratının sonlandırılması ile başlamıştı. Play-off yolunda olan takımın ahenginin bozulmaması için o günlerde gündemi meşgul etmeyen olay, sezon öncesi Bartu Umut ve Onur Kıntaş'ın da kendisine takım bulması talebiyle tekrar alevlenmişi. 

Transfer yasağının devam ettiği bir dönemde oyuncu kaybet lüksünün olmadığını savunan taraftar temsilcileri ve tribünlerin önemli isimleri, yapılan yanlıştan geri dönülmesi konusunda uyarılarda bulunmuşlardı. Ancak teknik heyet, altyapıdan gelen gençler ve takım içinde yeniden yapılandırmanın yeterli olacağını savunmuş ve geri adım atmamıştı. 

Diğer yandan eski kaptan Battal'ın sosyal medyada yaptığı zehir gibi açıklamalar ile gözler tekrar yönetim kuruluna çevrilmiş ve nasıl müdahale edecekleri gözlemlenmişti. O dönem başkan Turgay Büyükkarcı, yine teknik direktör Toros'un yanında durarak desteğini göstermiş lige başlanan kadronun yeterli olacağını feda yıllarının devam ettiğini söylemişti. 

Bütün bu gelişmeler taraftar ile teknik ekibin arasındaki ilişkileri neredeyse kopartmıştı. 

Teknik ekibin tek desteği başkan ve ligde alınacak başarılı sonuçlar olacaktı ancak geride kalan 4 hafta da 1'si kupa olmak üzere yapılan 4 maçta galibiyet alınamamasının yanısıra geçen senenin istekli takımının yerinde yeller esmesi üzerine zor duruma düşen teknik ve idari yönetim kan değişikliğinin gecikmeden yapılmasına karar vererek Salı gün el sıkıştılar.

Hemen akabinde yeni teknik direktörün Soner Tolungüç olduğu açıklandı ve yeni hoca 25 Eylül günü takımla ilk antremana çıktı. 

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar, çim ve açık hava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder