25 Ağustos 2019 Pazar

Yeni Sezona Hazır mıyız?

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda Karşıyaka SK Futbol A takımının, TFF 3. Lig B grubunda yapacağı 2019-2020 sezonu maçlarını yakinen takip edip, sizlerle paylaşacağız. 

Sezon öncesi TSYD İzmir Şubesi'nin düzenlediği turnuvada oynanan Menemen maçı ile ilk gözlemlerimizi yapmıştık. Bunları ve yaz boyunca takip edebildiğimiz gelişmeleri bir arada toparlayıp sizlere sezon öncesi bir güncelleme yapacağız. 



Öncelikle Van deplasmanında alınan yenilgi ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Karşıyaka, bir üst ligin kapısından dönmüş olmanın verdiği üzüntü ve araya giren bayram tatili nedeni ile uzun bir süre futbolla ilgilenmedi. Öyle ki Mesut Toros ile devam edileceği bilinmesine rağmen, hoca ile herhangi bir temas kurulamadı. Bu sırada geçtiğimiz sezon futbol şubenin yükünü çeken başkan yardımcısı Gökhan Şensan'ın yoruldum diyerek görevi bırakması bir de idari boşluğu yarattı. Böyle olunca hem teknik hem idari açıdan yönetimsiz kalan Karşıyaka'da duruma başkan el koydu ve önce hoca ile sonra askerlik görevlerini tamamlayan Mustafa Aşan, Hakan Kuş, Arif ile sözleşmeleri yeniledi. 

Mesut Toros'un isteği ile Bartu ve Onur Kıntaş'tan kendilerine takım bulmaları istendi. Özellikle Onur Kıntaş için taraftar grupları devreye girdi ama yine de hoca kararından dönmedi. Geçtiğimiz sene Battal bu sene Bartu ve Onur Kıntaş'ın gitmiş olması taraftarlar açısından kadro derinliğini yok ediyor gerekçesi ile çok eleştirildi. Ancak Mesut Toros, kamp döneminde altyapıdan çağırdığı bir çok futbolcuya olan güvenini tekrarladı ve eleştirilere kulağını tıkayarak görevine devam etti. Hocanın kararlılığına rağmen ligin başlamasına 2-3 hafta kala geçtiğimiz sezon takımdan gönderilen Battal'ın yaptığı zehir zemberek açıklamalar, taraftarın dillendirdiği Atilla Ateş'in takımın başına getirilme talebi mideleri biraz bulandırsa da yönetimin işine odaklanması ve haberlerin taraftarlar arasında itibar görmemesi ile haber değeri taşımaz konular haline geldi. 

Afyon'da yapılan hazırlık kampının ardından Ağustos ayının başında İzmir'e dönen Karşıyaka, yaptığı bir kaç hazırlık maçında kadro derinliğini sınadı ve çok ta dikkat çeken sonuçlar almadı. TSYD İzmir Şubesi'nin düzenlediği turnuvaya katılan Karşıyaka, geçtiğimiz sene 1. Lig'e çıkan Menemen Belediyespor ile eşleşti. Yaklaşık 35 derece sıcak bir havada oynanan maçta rakibinin 2 lig üzerinde olmasına bakmadan kendi oyununu oynayan Kaf Kaf, ilk yarıda topu ayağında tutan ve istediği oyunu oynayan taraf oldu. Maçın ikinci yarısında ise isteyen, ısıran ve tehlike yaratan takım haline geçtiler. 60. dakikadan itibaren genç oyuncuları sahaya süren Mesut Toros, maç tamamlanana kadar 9 oyuncusunu değiştirdi. Giren gençlerin enerjisi ile Karşıyaka daha haretketli göründü. Maçın 79. dakikasında golü Menemen bulsa da maçın geneline bakıldığında Karşıyaka göz doldurdu. 

Bu maçta dikkat çeken ve geçtiğimiz yıldan gözümüze çarpan olay, Mustafa Aşan'ın forvet arkası, Arif'in ise defans önü oynamasıydı. Mustafa isteği ve azmi ile her yerde oynar ve sırıtmaz ama Arif 'indefansın önünde olması hem yeteneklerini gösterecek alanı bulamıyor hem de isteksiz oynamasına sebep oluyor. Arif dikine paslarla ve sürpriz şutları ile ofansif bir yapıya sahip oyuncu, defansif yönü olmadığı için takıma istenen faydayı sağlayamıyor. 

Ligin başlamasına çok az bir süre kaldı. İlk maçını deplasmanda Büyükçekmece Tepecikspor ile oynayacak Karşıyaka'nın bu sene en büyük rakipleri, transfer piyasasını allak bullak eden Fethiyespor, Turgutluspor, geçen senenin başarılı takımı Erokspor ve geçmişin önemli kulüplerinden Kocaelispor.  

İlk yarı fikstürü aşağıdaki gibi. 

1BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK SPOR A.Ş.-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
2KARŞIYAKA-KOZAN SPOR FK TFF 3. Lig 02
4ERBAASPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
5KARŞIYAKA-1877 ALEMDAĞ SPOR TFF 3. Lig 02
6FATSA BELEDİYESPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
7KARŞIYAKA-KEMERSPOR 2003 TFF 3. Lig 02
8EROKSPOR A.Ş.-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
9KARŞIYAKA-KOCAELİSPOR TFF 3. Lig 02
10AĞRI 1970 SPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
11KARŞIYAKA-ELAZIĞ BELEDİYE SPOR FK TFF 3. Lig 02
12PAYASSPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
13KARŞIYAKA-FETHİYESPOR TFF 3. Lig 02
14CİZRE SPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
15KARŞIYAKA-TURGUTLUSPOR TFF 3. Lig 02
16BELEDİYE DERİNCE SPOR-KARŞIYAKA TFF 3. Lig 02
17KARŞIYAKA-OFSPOR A.Ş. TFF 3. Lig 02

Başarılar Kaf Kaf.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder