14 Mayıs 2019 Salı

Karşıyaka SK 0-0 Van BBSK ( 10/05/2019) Play-off Yarı Final 1. Maç

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, spor yapan insanlar, açık hava ve yazı

2018-2019 sezonunun tamamlanmasının ardından yükselme grubu yarı finalinde Van BBSK ile eşleşen Karşıyaka, maça 15 binin üzerinde taraftarının coşkulu desteği ile başladı. Sahaya ideale yakın kadrosuyla çıkan Karşıyaka'da sakat olan Mustafa Değirmenci ve Özgür Güler kadroda yer almadılar. Tribündeki coşkulu koroya Karşıyaka, Çiğli, Foça Belediye başkanlarının yanısıra milletvekili Atilla Sertel'de tribünde yer alarak katıldı. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava

Maça oldukça hırslı ve baskılı başlayan Kaf Kaf, daha 1. dakika dolmadan ön alanda Mustafa Aşan ve Hakan Kuş'un baskısıyla topu kazanarak oyunda üstün olacağını gösterdi. Dakikalar 2'yi gösterdiğinde sağ açıktan Doğukan'ın etkili ortasına müdahale eden defans ve Hakan Kuş topa hakim olamayınca gerilerden gelen Arif topa ceza sahası içinde gelişine vurmak istedi ve top auta çıktı. 

Müthiş bir seyirci desteğine müthiş bir baskıyla oynayan Karşıyaka sahada eşlik etmeye devam ediyordu. İlk yarının henüz yarısı geçilmemişken, sağ taraftan Onur'un kullandığı kornerde topu arka direkte indiren Cenk'in faul yaptığını tespit eden hakem, ağlara giden golü geçersiz saydı. 
Ceza sahası sağ çaprazından kullandığı serbest atışı direk kaleye gönderen Onur'un şutunu Van kalecisi zorlukla kornere çeldi. 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, spor yapan insanlar, stadyum ve açık hava

İlk yarı boyunca sadece 1 atak denemesi gerçekleştiren Van'lı oyuncular, ilk 45 dakikanın neredeyse 15 dakikasını sebepsiz kendilerini yere bırakarak geçirdi. Bu tribünlerin ve Karşıyakalı oyuncuların tepkisini çekti. Nitekim Mustafa Aşan'ın orta saha mücadelesinde 3 kişi tarafından tekme tokat indirilişini rakip lehine verdiği faulle ödüllendiren hakem aynı zamanda kaşı yarılan Mustafa'nın tepkilerine de seyirci kaldı. 

İlk yarının en az 10 dk uzaması beklenirken 4 dakika uzaması ve yerde yatan Vanlı oyunculara hiç bir uyarıda bulunmayan hakem, Mesut Toros'un da tepkisini çekti ve devreye gitmeden önce saha ortasında 2-3 dakika hakemlere sitemini iletti. 

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, stadyum ve açık hava

İkinci yarıya aynı tempoyla başlayan Karşıyaka'da sağ ve sol kanatlarda değişiklik yapıp Harun'u sağa alan Toros, Harun'un hala katkı sağlamakta zorlanması üzerine oyuncu değişikliğine giderek oyuna Burak'ı aldı. Hakan'ın sol açıktan alıp ceza sahasına paralel bir şekilde sürdüğü topu son anda Mustafa Aşan'a aktardığı pozisyonda faul yaptığı gerekçesi ile Aşan'ın filelerle buluşan golü geçersiz sayıldı. 

 Maçın son 15 dakikasına girildiğinde Doğukan'ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı kullanmak isteyen Hakan Kuş, penaltı vuruşunu direğe nişan alınca kaleci ters köşeye yatmış olsa da gol olmadı. 80. dakikada korner direğinde savaşarak korner kazanan Mustafa Aşan, pozisyonun sonunda yerden kalkamadı ve yerine Görkem girmek zorunda kaldı. Bu ana kadar Mustafa Aşan sahanın tek ve tartışmasız yıldızıydı. 

Görkem'in girmesi ile orta sahada mücadele gücünü kaybeden Kaf Kaf, son 5 dakikada maç boyunca olmadığı kadar topu rakibine verdi. Van BBSK'nın son dakikalardaki bu gol arayışları sonuç vermeyince maç başladığı gibi bitti. 

Maçın en kötüleri Arif, Harun, Hakem kadrosu ve sürekli yerde yatmaya çalışan Van BBSK oyuncuları idi. 

İkinci maç 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü 15:00'de Van'da oynanacak. Maça Mustafa Aşan'ın çıkabileceği bilgisi veriliyor. TRT Kürdi canlı olarak yayın yapacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder