29 Ocak 2019 Salı

Düzcespor 1-1 Karşıyaka


Ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maçta sahadan 3 puanla ayrılan Düzcespor'da, aradan geçen 17 maç ve 4 ayda çok şey değişti. Ekonomik olarak zor günler geçirdiği açıklanan ve takımın dağıtılmasına karar verilen Düzcespor, ikinci yarıda düşme potasına girer gözüyle bakılan bir takımdı. Nitekim ilk yarının ortalarına doğru liderlikten, orta sıralara gerilemişti bile. Aziz Yıldırım'ın Düzcespor'a olan yakınlığı ve ilgisi, taraftarın yönetimin istifasını istemesi Düzce'nin gündemini meşgul ederken, takım deplasmanda Ofspor'u net bir skorla geçerek beklentileri boşa çıkarttı. 

Karşıyaka'da ise geride kalan 17 haftada işlerin iyiye doğru gitmeye başladığı görülüyordu. Son 9 haftada sadece 1 yenilgi alınmış, yenmesi güç bir takım haline gelmişti. Maçta cezası nedeni ile Arif ve Fatih'in yer alamayacak olması orta sahada büyük sorun olacak gibi görünüyordu. 

Maça Erdoğan, Cenk, Metin, Anıl, Onur, Görkem, Mustafa Aşan, Doğukan, Battal, Hakan Kuş ve Harun ilk 11'i ile çıkan Kaf Kaf, ilk yarı boyunca çok etkili olamadı. Cılız bir kac gol girişimi haricinde iki takımında pozisyonu olmadı. 


İkinci yarı her iki takımda da hareketlilik vardı. Karşıyakada 67.dk da rakip yarı sahada kazanılan serbest vuruş için topum başına Battal geçti. Tecrübeli oyuncunun vuruşu üst direkten dönüp altı pasda Görkem'in önüne düştü. Görkem çok düzgün bir dokunuşla, topu ağlarla buluşturdu. 

Maçın geri kalan bölümünde Düzcespor golü bulabilmek adına topu Karşıyaka sahasına yıkmaya çalıştı. Özellikle rakip takımda oyuna sonradan giren Enver, derinlemesine attığı paslarla sürekli tehlike yarattı. Bu toplardan birisinde 86. dk ceza sahasına giren Kemal golü bularak maçta beraberliği getirdi. 

Maçı Düzce milletvekili, Belediye Başkanı ve diğer adaylar izlerken, İzmir ve çevre illerden yaklaşık 150 Karşıyaka taraftarı da tribünlerdeki yerini aldı.

Bu maçın sonunda Düzcespor haftayı grubunda 26 puanla 10 sırada, Karşıyaka ise 23 puanla 14. sırada tamamladı. Maçta Düzcespor 7 korner 7 gol girişiminde bulunurken Karşıyaka hiç korner kullanmadan 4 gol girişiminde bulundu.

Karşıyaka önümüzdeki hafta yine deplasmanda Kemerspor ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder