1 Mart 2020 Pazar

Kocaelispor 3-2 Karşıyaka SK (01/03/2020)


Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, kalabalık ve yazı

Karşıyaka kazanabileceği bir maçı maçın uzatma dakikalarında yediği golle puansız kapattı. 


Maçın özeti ve tribünden görüntüler .... 








Maçın tamamını izledikten sonra söylenebilecek bir kaç şey var. Gerisi zaten görüntülerde var. 

Maçın skoruna hakemin bazı küçük atlamaları etki etti. Doğukan'ın atağının elle kesilmesini görmedi, dönen Karşıyaka kalesinde top gol oldu. Doğukan'a yapılan net penaltıydı. İkinci yarı Kocaelisporlu Yakup'a yapılan da net penaltıydı. Mustafa Aşan'a yapılan sert faulü görmeyip, itirazına sarı kart göstermesi Karşıyaka'nın en önemli gücünü yarım performansa indirdi... 

Sağ açık oynayabilecek Doğukan, Özgür, Mustafa Değirmenci, Namık Barış, İlyas ve hatta Harun varken Mustafa Aşan'dan sağ açık yapmak orta sahada Kaf Kaf'ın canını yaktı. Kadronun belki de en lüks yeri ileri kanat oyuncuları. Mustafa Aşan'ın orta sahaya dönmediği Karşıyaka'nın canı yanar, Fatih ve Görkem, Aşan olmadan o sorumluluğu almakta yetersiz kalıyorlar. Biraz daha zamana ihtiyac var.  

Sol bek Anıl ile defans oyuncuları bu maçta belki de çok uzun zaman sonra ilk defa bu kadar uyumsuzdular.  İlk iki golde bu uyumsuzluğun izleri vardı. 

Kaleci Erdoğan'da bir konsantrasyon eksikliği var. Aşırı özgüven emaresi, kaleyi terk edişler söz konusu. 

Görkem ilk yarı sahada yoktu. İkinci yarı ise gizli oyuncu Görkem'di. Dikine gönderdiği paslarla, Kocaeli defansının dengesini bozdu. Geçtiğimiz yıllara göre güçlenmiş, dikine top oynayabilen iyi tekniğe sahip bir oyuncu. Arkasında Mustafa Aşan'ı görürse cesur oynayacaktır. 

Hakan Kuş, bildiğiniz gibi. Bir iki top indirme dışında, sağa sola çapraz koşular yapıyor defansı dağıtmaya yönelik. Doğukan bunu kullanırsa ne ala, kullanmazsa hiç kimse Hakan'ın varlığını hissetmiyor bile.. 

Mustafa Değirmenci, mekik gibi gidip geliyor, çok yetenekli, pek hata yapmıyor ama defansif yönü bir nebze zayıf. Canı sürekli öne çıkmak istiyormuş gibi..

Özgür, bir adım geriye gidiş var. Oynatıldığı mevki de buna sebep olabilir. Özgür ben forvet arkası değilim diye bas bas bağırıyor ama Soner Hoca'nın bir bildiği olmalı. 

Fatih, Mustafa Aşan olmazsa eli ayağına dolanıyor. 

Arif, bildiğimiz ağır, sert, kendi yeteneğinin farkında olmayan Arif. Etrafına zarar veriyor bu farkında olmayışı...

Doğukan, yetenekleri bazen beyni ile kalbinin yer değiştirmesine sebep oluyor. Eğer yeteneği ölçüsünde gaza gelmezse bir maçta 3 gol 3 asist gibi anormal istatistiklere imza atabilirdi. 

Bir kaç laf edelim dedik neredeyse tek tek analiz ettik. Ama bu maçına en büyük analizinin Soner Hoca'ya yapılması gerekiyor. Çünkü takım çok formda ama kadroda ince değişiklikler balansı değiştiriyor gibi. Oyun okuma konusunda ise son bir kaç maçtır hayal kırıklığı yaşatıyor. Ligin liderini darma dağın ederken, yorulduğu gerekçesi ile 3 hücum oyuncusunu birden sahadan alarak kendi bacağına sıktı... Hakan Kuş'u çıkartıp, Battal'ı sokmak çok doğru bir hamleydi. Ama Doğukan ve Aşan'da çıkınca Karşıyaka kanatları kırık kuş gibi kendi yarı sahasına hapsoldu...Gümbür gümbür gelen 3 puan, lider hanesine yazıldı.

Neyse liderin karşısında maçın tek hakimi olmak çok iyiydi. Play-off potasında kalmak önemli... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder