1 Ekim 2019 Salı

Fatsa Belediyespor - Karşıyaka (6. Hafta)

Fotoğraf açıklaması yok.Ligin 6. haftasının açılış maçında Fatsa'da sahaya çıkacak olan Karşıyaka, 5. haftada gelen ilk galibiyet ve yeni teknik ekibin motivasyonu ile sahada olacak. 5 Ekim'de 14:30'da başlayacak mücadele öncesi Karşıyaka'da sakat oyuncu bulunmazken, ligde henüz galibiyeti bulunmayan ve 2 puanla 16. sırada bulunan Fatsa Belediyespor'da 1 sakat oyuncu ile hazırlıklarını sürdürüyor. 


Fatsa ekibi 5. haftada Kozan deplasmanında 90+5'te bulduğu gol ile sahadan 1 puanla ayrılırken, bu aynı zamanda bu sezon buldukları ilk gol oldu. 

Yaz döneminde 20 transfer yaparak adeta yeniden bir takım kuran Fatsa Belediyespor, bu köklü değişimin acısını ilk beş haftada gol bile bulamayacak kadar dağınık oynarken çekti. 4 ve 5. haftalarda aldığı beraberliklerle toparlanma sinyalleri verirken aldıkları 2 puanla düşme hattının içinde yer almaları da ayrı bir stres sebebi olabilir. 

Karşıyaka'da ise gelen ilk 3 puanın verdiği özgüven ve yeni teknik ekibin küçük rötuşlarla takımda bazı oyuncuları origin bölgelerine çekmeleri saha içindeki dinamizmi canlandırıyor. 
Mustafa Aşan'ın yerine forvet arkasında yer almaya başlayan Doğukan, Doğukan'ın boşalttığı alanı oldukça başarıyla dolduran Özgür ile oldukça yaratıcı bir hücum hattı oluşturuldu. Hakan Kuş'un formsuzluğuna bu ikili ilaç olacaktır. Orta üçlüden Arif'in daha ofansif oynaması halinde Aşan ile birlikte çok güçlü bir orta saha oluşturacağı aşikar. Sağ açıkta Mustafa Değirmenci oynarsa Karşıyaka bütün ataklarını en az 4 hücum gücü ile tamamlar ki bu gelecekte bol gollü maçlar izleneceği sinyalini verebilir. 

Karşıyaka'nın en sıkıntılı bölgesi sol bek, Onur Kıntaş'ın gitmesi ve alternatifinin bir türlü bulunamamış olması bu bölgenin rotasyonla doldurulmasını gerektiriyor. Bugüne kadar bu bölgede görev yapan genç oyuncuların hiç birisinin hata yapmamış olması henüz kafalardaki soru işaretlerini giderebilmiş değil. 

Deplasmandan 3 puanla dönmesi zor görünmeyen Karşıyaka'nın ihtiyacı sabırlı ve azimli bir oyun anlayışı. Eğer kısa yoldan gole ulaşmaya çalışmak peşinde koşarlarsa ev sahibi ekibin süratli forvetlerine açıklar verebilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder