8 Mart 2020 Pazar

Karşıyaka SK 0-0 Ağrıspor 1970 (08 Mart 2020)


Karşıyaka yorgun... 

Karşıyaka bıkkın... 

Karşıyaka rakip seçer olmuş... 

Neden? 

Elbetteki bu sorunun cevabını arayacak olan Soner Hoca'dır ancak korkarız ki onunda bu bıkkınlıkta payı var...



Ligin son dönemecine girildiği bu dönemlerde yorgunluklar anlaşılabiliyor. Ama gelişen futbol sistemlerinde yeni dinlendirici antreman teknikleri var. Soner Hoca'nın bu tekniklere yabancı olduğunu düşünmüyoruz ama dün sahada izlenilen Karşıyaka bangır bangır dinlenmeye ihtiyacım var diyordu. Dünya'da sezonu 60 maçla tamamlayan takımların oyuncuları nasıl yapıyor? Daha 25. maçtayız..

25. maçında Ağrıspor'u evinde ağırlayan Karşıyaka maç boyunca tribünleri heyecanlandıracak hiç bir pozisyon üretemeden sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Tribünlerde yaklaşık 4 bin seyirci vardı. 500 kadar Ağrı taraftarı da açık tribünde takımlarını destekledi. 

Geçtiğimiz hafta eleştirdiğimiz kadro yayılımında ısrar ettiği görülen hoca, ısrarının faydasız olduğunu maçın 60. dakikasında farketti fakat bu dakikadan sonra mental çöküşü önleyemedi. 

Orta sahada dinamo göreviyle kendini kabul ettiren Mustafa Aşan'ın kanat oyuncusu olarak takımı 1 kişi eksik bırakmasını anlamak için Kocaeli maçı yeterliydi. Neden bu maçta da ısrar edildiği yine Soner Hoca'nın vermesi gereken bir cevap olarak bekliyor. 


Doğukan'ın hasta olması nedeni ile kondüsyon eksikliği olması yedek kalması için yeterli bir sebepti. Maça girdikten sonra da alışkın olduğumuz Doğukan'dan çok farklı olduğunu gözlemlemek için futbol uleması olmaya gerek yoktu. Doğukan enerjisini grip virüsüne teslim etmiş. Umarız bir an önce toparlar. O bu takım için gol demek. 


Hakan Kuş bildiğiniz gibi.. Hatta biraz daha eksiği... Artık top da tutamıyor. 

Mustafa Değirmenci, Metin Peker, Erdoğan... Maçın yıldızları.... Erdoğan ve Metin resmen 1 puanı rakipten çalıp Karşıyaka'ya hediye ettiler. 

Görkem ve Fatih; her ikisi de çok iyi oyuncular ama Mustafa Aşan olmadan oynamamaları çok enteresan... Aşan yoksa ikisi de yok. Görkem dikine oynamalı. Görkem şut çekmeli. Görkem kanatlardaki toplarda alan daraltmalı... 

Maça dair anlatılacak çok fazla bir şey yok. 

Sahada isteksiz bahar yorgunu takım. 
Tribünde isteksiz bahar yorgunu taraftar

Bir puan iyidir. 

Bu arada 3 puan alınsaydı neler olacaktı? 

- Matematiksel olarak ligden düşme defteri kapanacaktı. (Hoş böyle bir ihtimali düşünen yok ama matematik işte) 
- Playoff potasında yer sağlamlaşacak, potanın altıyla puan farkı 6 olacaktı.. 
- Tribünler bundan sonra boş kalmayacaktı. 

Neyse önümüzdeki hafta Elazığ Belediye maçı çok önemli... Düşme tehlikesini hissediyorlar saldıracaklardır. İlk maçta ne kadar zorladıklarını hatırlayın. Son maçlarını inceleyin ne demek istediğmizi anlayacaksınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder