3 Kasım 2019 Pazar

Karşıyaka 1-0 Elazığ Belediyespor (02 Kasım 2019)

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi2019-2020 sezonunun 11. haftasında Karşıyaka'nın ev sahipliğinde Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, yeşil kırmızılılar Elazığ Belediyespor karşısında 90+4'te bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrılırken, haftanın en karlı takımı oldu.  Ligin başından bu yana Karşıyaka'nın en isteksiz, en verimsiz göründüğü maçın sonunda 3 puan getiren golü Cenk Özbey frikikten attı. 

Maçın yorumu ve özet görüntüleri... 


Fotoğraf açıklaması yok.Oldukça güzel bir havada oynanan maçı az sayıda Karşıyaka taraftarı takip etti. 

Maç, Teknik Direktör Soner Tolungüç'ün son haftalarda zorunluluk duymadıkça değiştirmediği ilk 11'de sürpriz bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürmesi ile başladı. Geçtiğimiz yıl ve bu sezon başından itibaren eldivenleri hiç bırakmayan kaleci Erdoğan Açar, bu maça yedek soyundu. Uzun zamandır forma bekleyen Mehmet Aksoy ise sürpriz bir şekilde sahaya ilk 11'de başladı. 

Maçın pozisyonlarını Ege'den Spor'un youtube sayfasında paylaştığı uzun özette izleyebilirsiniz. Değerli spor adamları da maça dair ne göstersek diye düşünmüşlerdir sanırım, çünkü 90 dakika boyunca sadece dar alanda kısa paslaşmalar, çizgiye hapsedilen toplar ile kör döğüşüne dönüşen maçta kaydadeğer bir pozisyon olmadı desek yeridir. Hakemin sertliklere tepki vermemesi tribünlerin tepkisini çekti. Maçın 30. dk sında sırtına aldığı darbe ile yerde kalan Fatih Öztekin, oynamaya devam etmek istedi fakat dayanamadı ve kendini yere bıraktı. Fatih yerdeyken bir anda yere yığılan Görkem tribünleri korkuturken, ayağa kalkarak tribünleri rahatlattı. Fakat Fatih yerini Cihan Ethemoğlu'na bırakmak zorunda kaldı. 

Maçla ilgili bir kaç ilginç not verelim, forvet Hakan Kuş ilk kez topla buluştuğunda dakika 13'tü ve top Karşıyaka yarı sahasındaydı. Kendini sol açığa kilitleyen Doğukan hiç top alamayınca, maç içinde Mustafa Değirmenci ile yer değiştirdi ama bu defada gittiği bölgede top almakta zorlandı. Topun açılmaya çalışıldığı dakikalarda ise sağ bek tarafından sol açığa, ya da tam tersi diyagonal ve anormal uzun toplarla çıkılmaya çalışılması modern futboldan uzak bir görüntü çizdi. Zaten pozisyon da üretilemedi. 

Maçın uzatma dakikalarında kazanılan bir frikikle kaleyi bulan Cenk, takımına altından daha değerli 3 puan kazandırdığını Pazar günü alınan sonuçları gördüğünde anlamıştır. İlk sıralarda yer alan Turgutluspor, Derince'ye, Erokspor ise Fatsa Belediyespor'a kaybedince, Karşıyaka bir anda kendisini potada buldu. Umarız bu hafta kötü futbol yıl boyunca olabilecek tüm kötü kredileri tüketmiştir. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, spor yapıyor, çim ve açık hava
Soner Hoca, takım üzerinde bazı değişiklikler denemeyi planlıyorsa acilen Hakan Kuş'a alternatif denemeli. Hatta belki de 4-2-3-1'e alternatif sistemlerde denemelidir. Özgür'ün sakatlığı bu alternatifi denemeyi geciktirmemeli, belki Doğukan'la , belki Batuhan ile bu arayış devam etmelidir. 

Namık oyuna sonradan girdi enerjisi ile takıma hareket getirdi, keşke Arif'ten önce oyuna o girseydi dedirtti. Akıllara da şu soru geldi; geçtiğimiz sene başarılı maçlar çıkartan Burak ve İlyas ne durumda? Neden bu sene hiç forma şansı bulamıyorlar?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder