8 Nisan 2019 Pazartesi

Çatalcaspor 0-2 Karşıyaka (07/04/2019)

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Ligin son 4 haftasına girilirken Karşıyaka, Bergamaspor önünde yaşadığı şoku Çatalca deplasmanında atarak tekrar Play-Off potasına yakın bir puanda kaldı. 

Hafta içinde oynadığı ligden düşmesi kesinleşmiş, Bergama Belediyespor karşısında çok kötü bir oyunla şok bir yenilgi alan Kaf Kaf, hafta sonu deplasmanda oynadığı Çatalcaspor maçını 0-2 kazanarak, puanını 43'e çıkartarak play-off iddiasını sürdürdü. Kalan 4 haftada play-off potasıyla olan 3 puanlık farkı kapatmaya çalışacak olan Karşıyaka, haftasonunda son haftalarda düşüşe geçen Yeni Orduspor'u ağırlayacak. 

Yorum

Karşıyaka'nın Bergama Belediyespor karşısına çıkmadan önce gelen cılız ama önemli bir haber dikkatleri çekmişti. Yönetim veya Teknik kadrodan konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Battal ve Doğukan'ın teknik kadronun inisiyatifi ile kadro dışı bırakılmıştı. Nitekim esame listesinde bu iki ismi de görmeyince cılız haberlerin doğruluğu ortaya çıkmıştı. Tribünlerde takımın 2 etkili isminin neden kadro dışı bırakıldığına dair bir fikri yoktu ki bu dedikoduların ortaya çıkmasına ortam sağlıyordu. Maçın kaybedilmesinin ardından yönetimin yaptığı açıklama gerçekleri yansıtsa da zamanlama açısından önemini yitirmiş, bambaşka algıların ve tepkilerin oluşmasına sebep olmuştu. 

Yine Bergama maçı başladığında, ligin düşmesi kesinleşmiş tek ekibi olan rakibin rahat ve korkusuz futbol oynayacağı tahmin ediliyordu. Aksine Karşıyaka'nın da play-off stresi sahaya yansıyacaktı. Ama teknik kadro öyle bir maçta operasyon yaptı ki, cepteki 3 puan yitip gitti. Mustafa Aşan'ın olmadığı, Doğukan ve Battal'ın kadro dışı kaldığı hafta bu isimlerin yedekleri olan Mustafa Değirmenci ve Özgür yerine, onların da yedekleri gibi olan Görkem, Burak ve İlyas tercih edilmişti. Harun, Mustafa Değirmenci, Özgür ve Bartu gibi patlama yapmayı bekleyen oyuncular fırsat bulamamıştı. Aslında Burak ve İlyas gerçekten gelecek vaat eden ve son 2 hafta buldukları forma fırsatını iyi değerlendiren oyunculardı. Ama böylesine bir maçta takımın stresini yönetecek tecrübeleri yoktu, eğer altından kalksalardı muhteşem olurdu onlar adına ama tam tersi bir kontrada ayağındaki topa tek vuruş yapıp uzaklaştırmak yerine sürmeyi tercih edip, düşen ve takımın gol yemesine sebep olan İlyas, özgüvenini yitirebilirdi. Teknik Direktör, kötü oyununa rağmen İlyas'ı 90 dakika sahada tutarak ezilmesinin önüne geçti. Doğru bir hareketti o saatten sonra ama keşke maça onunla başlamasaydı. Bu arada İlyas çok güçlü, çok hızlı ve geleceği parlak bir yıldız adayı. Umarız her geçen gün kendisini geliştirir. 

Yine Bergama maçında her oyuncu değişikliğinde daha tabela kaldırılmadan kenara doğru koşup, "ben mi çıkıyorum" heyecanına kapılan Arif'in bu çıkma iştahı tribünlerden anlam verilemedi. En sonunda hoca onu çıkarttı. 

Haddimize değil ama bu maça sağda Değirmenci, solda Özgür, forvette Bartu ve Hakan ikilisi ile başlasaydı Karşıyaka, sonuç çok farklı olabilirdi. Hatta alternatif bir diziliminde testini yapabilirdi. Buna rağmen 2-0 yenik duruma düşmüş takımda 2. forveti almak için bekleyen hoca, hata yapma lüksünü kullandı diyelim. 

Diğer enteresan taraf ise tribünlerdeydi. Bugüne kadar devre arasına giden topçular çevrilip herhangi bir tepki gösterilmemişti, bu takım 3 senede 2 lig düşse de böyle bir tepkiyle karşılaşmamıştık. Nispeten zayıf rakip karşısında 0-1 gerideyken bu tepkinin sebebi anlam verilemeyen hareketlerden birisiydi. Bu maçta Karşıyaka tribünleri, sporcu psikolojisi ve Karşıyaka kültürünü düşünmeden davrandılar. 


Aynı Karşıyaka bu defa doğru kadroyla, ligde üst sırasında bulunan Çatalcaspor deplasmanında ikinci yarıda Özgür ve Hakan'ın bulduğu gollerle deplasmandan altın değerinde 3 puan alarak tekrar ligde 7. sıraya oturdu ve play-off potasındakilerin hata yapmasını beklemeye başladı. 

Önümüzdeki hafta Yeni Orduspor ile oynayacak Karşıyaka'nın rakiplerinden Kızılcabölükspor, Düzce deplasmanına giderken, Çatalcaspor, Kemer deplasmanına gidecek,





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder